Pražské městské části dostanou od magistrátu 400 milionů korun

26.03.2015 13:11

Městské části dostanou od pražského magistrátu dohromady 400 milionů korun. Rozdělení peněz dnes schválili pražští zastupitelé. Peníze půjdou především do školství. Původně Praha chtěla rozdělit rezervu 300 milionů, částku ale vedení města navýšilo o peníze, které neutratí v rámci investic. Na magistrát z radnic dorazily požadavky za více než miliardu korun.

Pražské městské části dostanou od magistrátu 400 milionů korun
Foto: Blogspot / tan
Popisek: Panorama hlavního města Prahy

Zmíněných 100 milionů korun půjde ze dvou plánovaných investic, a to dostavby ústřední čistírny odpadních vod a tunelu Blanka. Tyto peníze Praha letos nestihne utratit.

Nejvyšší částku schválili zastupitelé pro školství, do něhož poputuje 358,66 milionu korun. Peníze školy použijí například na rekonstrukce, dostavby chybějících tříd nebo na opravy kuchyní. "Zejména okrajové městské části mají problémy s kapacitou školských zařízení," uvedla náměstkyně primátorky Eva Kislingerová (ANO), která materiál zastupitelům předložila.

Dalších 18,575 milionu korun půjde do sociální oblasti. Peníze dostane mimo jiné Praha 8 na stavbu domu sociálních služeb a Praha 3 na rekonstrukci kotelny a rozvodů vody. Zbylých 22,765 milionu korun půjde do dalších projektů, třeba na opravu dětského hřiště v Kolodějích či vodárenské věže v Praze 7.

Praha letos vynaloží na investice 11,2 miliardy korun, tedy o něco více než loni. Město počítá s celkovými výdaji 56,3 miliardy a příjmy 42,1 miliardy. Schodek pokryje příspěvek od státu. V prvním čtvrtletí letošního roku Praha hospodařila v rozpočtovém provizoriu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…