Pražskou ČSSD povede do voleb zřejmě ředitel Motola Ludvík

24.03.2014 18:28

Lídrem pražské sociální demokracie do podzimních komunálních voleb by měl být ředitel motolské nemocnice Miloslav Ludvík. Předsedové obvodních výkonných výborů (OVV) pražské ČSSD dnes vzali na vědomí, že jej nominovala většina obvodních organizací. Jeho kandidaturu musí ještě v květnu potvrdit krajský výkonný výbor (KVV).

Pražskou ČSSD povede do voleb zřejmě ředitel Motola Ludvík
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Miloslav Ludvík přichází na jednání zastupitelstva do budovy magistrátu

„Dnes se sešli předsedové pražských obvodních organizací, kteří diskutovali problematiku možných lídrů do zastupitelstva hlavního města. Valná většina se vyslovila pro kolegu Ludvíka, který je dlouho v zastupitelstvu, je velmi zkušeným manažerem a velmi dobře řídí největší českou nemocnici," řekl ČTK místopředseda KVV a zastupitel Karel Březina.

Ludvíkovu kandidaturu musí v průběhu jara ještě projednat jednotlivé obvodní výkonné výbory ČSSD na svých konferencích. Ludvíka jako první nominovali sociální demokraté na Praze 4, jeho „domovská" Praha 13 by jej podle informací ČTK měla zvolit ještě do konce března. KVV by jej měl jakožto lídra schválit v květnu.

Volby se budou konat v říjnu

Na kandidátce sociálních demokratů by se měli na předních místech podle informací ČTK objevit zastupitelé Petr Dolínek, Karel Březina a Lukáš Kaucký. Rovněž by se tam měla objevit i některá ze sociálních demokratek. Která, ale zatím není rozhodnuto.

Miloslav Ludvík (1963) je od roku 2000 ředitelem nemocnice v Motole. Zároveň je od roku 2002 zastupitelem hlavního města. V minulosti byl rovněž členem například dozorčí rady Kongresového centra Praha či Pražské vodohospodářské společnosti nebo dopravního podniku. Svého lídra do podzimních voleb si již vybrala pražská Strana zelených. Tu povede zastupitel Prahy 4 a bývalý pražský radní Petr Štěpánek. Svého lídra naopak ještě nemá ODS, tady se nejčastěji mluví o předsedovi pražské ODS Filipu Humplíkovi. 

Volby by se měly konat v říjnu, přesný termín ale určí prezident. Pražané budou volit v jednom volebním obvodu a vyberou 65 zastupitelů namísto současných 63. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…