Pražský magistrát oficiálně oznámí přesný termín otevření Blanky

11.09.2015 6:24

Pražský magistrát dnes na tiskové konferenci oficiálně oznámí přesný termín otevření tunelu Blanka. Tunel zřejmě bude zprovozněn v sobotu 19. září, původní termín počítal s nedělí 20. září. Důvod změny chce magistrát prezentovat právě na tiskové konferenci. Problematický tunel stál 37 miliard korun, včetně napojení na Strahovský tunel 43 miliard korun.

Pražský magistrát oficiálně oznámí přesný termín otevření Blanky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lidová tvořivost na téma tunelu Blanka

Podle dřívějších informací vedení města chystá na 19. září pouze komorní akci, která bude spojena s přestřižením pásky u vjezdu na Letné. Hned poté tunelem projedou první auta. Otevření tak nebude provázet průjezd vozu formule, elektromobilu ani průlet miniletadla, o čemž se dříve mluvilo. Náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD) minulý týden uvedl, že podobné akce by byly "výsměch Pražanům."

Šestikilometrový tunelový komplex, který je součástí městského okruhu, měl původně řidičům sloužit už v roce 2011. Vedení města ale otevření několikrát odsunulo. Stavbu, jejíž základní kámen pokládal někdejší primátor Pavel Bém (ODS), od začátku provází řada problémů - od soudních pří, přes prodražování, až po propady půdy.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…