Pražský miliardář a jeho bratr: Překvapivé informace o jejich politickém hnutí. Zapojili tváře, které možná znáte

11.06.2014 9:48

Vody pražské komunální politiky se chystá rozčeřit hnutí Pro Prahu, které zakládá starosta Zbyněk Passer s podporou svého bratra Radima, který je úspěšným developerem, a několika dalších podnikatelů. Nyní začínají být jasné obrysy personálního obsazení hnutí a ti, kteří mu věštili například spolupráci s Andrejem Babišem, budou nejspíš překvapeni.

Pražský miliardář a jeho bratr: Překvapivé informace o jejich politickém hnutí. Zapojili tváře, které možná znáte
Foto: PRO PRAHU
Popisek: Lídr kandidátky politického hnutí PRO PRAHU pro komunální volby Zbyněk Passer

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí

Oporami hnutí se totiž má podle Hospodářských novin stát řada starých kádrů pražských radnic. Konkrétně se jedná o osoby, velmi výrazně spjaté s bývalým primátorem Pavlem Bémem a jeho érou na pražském magistrátě.

Jedním z nich je například Pavel Žďárský. Aktuální starosta městské části Praha- Kbely byl po celou Bémovu éru předsedou zastupitelského klubu ODS. Jeden z nejloajálnějších Bémových spojenců byl například horlivým propagátorem olympiády v Praze a při vnitrostranických střetech neváhal útočit na všechny Bémovy protivníky.

Včetně samotného předsedy strany Mirka Topolánka, kterého označil za lháře a podvodníka. „Zatím to vypadá, že kandidovat budu. Místo, které mi nabídli, je poměrně optimistické,“ říká dnes starosta ohledně spolupráce s Passerovým hnutím.  

Žďárský má být pro Passera expertem, který jeho kádry, především starosty jednotlivých městských částí, obeznámí s fungováním celopražského magistrátu. Druhou osobou, která má tuto úlohu plnit, je bývalý primátor z devadesátých let Jan Koukal, který si s Passerem již definitivně plácl.

Dalším z „Bémových odchovanců“ v řadách Passerova hnutí by mohl být Marek Ječmének, starosta z Prahy 7. Ten je stále členem ODS, na podzim však už za ní kandidovat nechce. Ječmének má přitom velmi špatnou pověst, zejména díky kontroverzní zakázce na novou radnici městské části. „Někteří lidé mají tak hroznou mediální pozici, že neodpovídá tomu, co ve své městské části dělají. A z pohledu starostů, se kterými jsem hovořil, Marek Ječmének patří do té skupiny,“ řekl k tomu sám Zbyněk Passer.

Za dalším z Bémových mužů prý Passer vyrazil na konzultace hned poté, co se hnutí Pro Prahu rozhodl založit. Jednalo se o Pavla Klegu, Bémova náměstka a jednoho z nejbližších spolupracovníků. Ten se však nakonec rozhodl za hnutí nekandidovat.

Na námitky, že může být spojován s Bémovou érou na pražském magistrátu, reaguje Zbyněk Passer podrážděně. „Ta éra byla problematická, jednoznačně souhlasím. Ale podívejte se, jak lidé z komunálu hodnotí éru Pavla Béma a éru jeho nástupců dnes. Ve finále řeknou, že z dnešního úhlu pohledu by vlastně přivítali nějakou míru korupce, kdyby jí doprovázely nějaké investiční akce- třeba opravy silnic, kanalizace, nebo se stavěly školy a školky,“ myslí si zakladatel pražského hnutí.    


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…