Pražský politik si dovolil kritizovat. A? Skončil ve funkci

17.12.2015 12:07

Strana Zelených, která je s šesti zastupiteli třetím největším politickým klubem, nebude z rozhodnutí Rady Městské části Praha 6 zastoupena v dozorčí radě SNEO a.s.

Pražský politik si dovolil kritizovat. A? Skončil ve funkci
Foto: praha6.cz
Popisek: Logo Prahy 6

„Kritizoval jsem na posledním zastupitelstvu, že se dozorčí rada neschází a navrhuje nestandardní formy projednávání důležitých dokumentů. Informacemi, které jsem ve svém vystoupení sdělil, byli zaskočeni i někteří koaliční zastupitelé včetně minimálně jednoho radního. Vyšachování Zelených beru od vedení Prahy 6 jako odvetu za kritiku a jasný vzkaz všem, kdo by si v budoucnu dovolili zpochybňovat její moudrá rozhodnutí,” řekl Vladimír Šraier, dosavadní místopředseda dozorčí rady SNEO a.s. a zastupitel SZ.

Ke změnám tak dochází v době, kdy se ve SNEO chystá realizace velkých projektů – například krytý bazén Petynka (za přibližně 150 milionů), Dejvická 4 (60 – 80 milionů) a obytný areál Dračky (největší z projektů, hodnota zatím nejasná).

„Je to po devíti letech poprvé, co byla Strana zelených vyloučena z dozorčí rady. „Otevřená radnice“ prostě nemá ráda nepříjemné otázky a žádosti o informace, které jsou v dobře vedených firmách standardem,“ stojí v materiálu, který mají ParlamentníListy.cz k dispozici.

SNEO a.s. je ve stoprocentním vlastnictví Městské části Praha 6. Je organizátorem veřejných zakázek na investiční projekty Prahy 6. Předmětem činnosti je realitní činnost, správa a údržba nemovitých věcí, inženýrská činnost v investiční výstavbě, provádění staveb, jejich změn a odstraňování, provozování tělovýchovných a sportovních zařízení a organizování sportovní činnosti, výroba tepelné energie a rozvod tepelné energie, činnost technických poradců v oblasti energetiky, činnost účetních poradců, vedení účetnictví, vedení daňové evidence, činnost podnikatelských, finančních, organizačních a ekonomických poradců, ubytovací služby, hostinská činnost.

Městskou část Praha 6 nyní vede koalice TOP09, ANO, STAN a KDU-ČSL s tichou podporou ČSSD.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…