Pražský primátor Hudeček musí na policii. Kvůli tunelu Blanka

03.01.2014 20:10

Pražského primátora Tomáše Hudečka (TOP 09) čeká výslech na policii kvůli výstavbě tunelu Blanka. Výslech se týká rozhodnutí rady hlavního města z prosince 2012, kdy radní rozhodli o takzvané kategorizaci stavby. ČTK informaci potvrdil Hudeček. Na policii by se měl Hudeček dostavit ve čtvrtek 9. ledna.

Pražský primátor Hudeček musí na policii. Kvůli tunelu Blanka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

V polovině září loňského roku se objevily informace, že okolnosti týkající se financování Blanky prověřují kriminalisté, kteří se zabývají podezřením ze spáchání dvou trestných činů.

Stavba tunelu Blanka je od začátku prosince zastavena

Prověřování se týká usnesení městské rady z prosince 2012, v němž radní schválili takzvanou kategorizaci faktur, jíž se chtěli vypořádat s dluhy, které má Praha vůči stavbařům. Hudeček již dříve uvedl, že podle jeho názoru policie kriminalizuje rozhodnutí městské rady a za policejní aktivitou vidí primátor skupiny spojené s bývalým vedením Prahy.

Hudeček a bývalí radní za TOP 09 a ODS v čele s exprimátorem Bohuslavem Svobodou (ODS) byli u výslechu již loni kvůli kauze Opencard. Policie je obvinila z porušení povinnosti při správě cizího majetku a porušení předpisů o pravidlech hospodářské soutěže.

Stavba tunelu Blanka je od začátku prosince zastavena, stavební firma Metrostav se totiž obrátila na rozhodčí soud kvůli neproplacenému dluhu města ve výši 2,1 miliardy korun. V současné době se pracuje pouze na technologické části stavby. První stání mezi Prahou a Metrostavem by mělo být příští týden.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…