Pražský radní zuří: Neziskovka s miliardovým rozpočtem dá na billboardy arabský nápis. Věděla, co způsobí. Ale takhle ne!

02.12.2017 15:50

Radní pro školství za ODS v Praze 4 Jaroslav Míth má za to, že provokovat se nemá. Provokovat nemají policisté, kteří se snaží s pomocí nastrčených osob odhalit korupci, ale provokovat nemají ani neziskové organizace, které některými svými činy vyvolávají ve společnosti strach.

Pražský radní zuří: Neziskovka s miliardovým rozpočtem dá na billboardy arabský nápis. Věděla, co způsobí. Ale takhle ne!
Foto: clovekvtisni.cz
Popisek: Člověk v tísni - logo

Když radní pro školství na Praze 4 Míth byl mladší, moc nechápal, proč právníci za jeden z největších zločinů komunistické StB považují akce provokatérů. Čím je starší, tím víc tomu prý rozumí.

Odmítá např. policejní provokatéry, kteří mají odhalovat korupčníky. Míth má za to, že když někoho dost dlouho provokujete, nakonec udělá to, k čemu ho provokujete. Proto i policejní provokatéři, kteří nabízejí úplatky úředníkům, jednoho dne uspějí. Otázkou však je, zda je to k něčemu dobré. Policisté si tak podle radního vyrábějí nové zločiny, které mohou šetřit, namísto toho, aby řešili zločiny starší, ale stejně závažné, ne-li závažnější, napsal na webu Neviditelný pes.

Provokací se podle radního dopustila i nezisková organizace Člověk v tísni.

„Co si myslet o neziskovce s miliardovým rozpočtem, která rozvěsí billboardy s nějakým arabským nápisem? Já vím, jazyk ani písmo za nic nemohou, tímto jazykem mluví a písmem píší i místní křesťané a další menšiny, ale kdo všechno toto ví? To si zadavatel nedokáže zjistit, že základní asociace bude arabština => islám => teror? Ale dokáže! A moc dobře věděl, co způsobí. Proto to udělal! Tak takhle ne!“ rozčílil se radní.

Lidé, kteří se neštítí ničeho, jsou podle radního nebezpeční. Míth se v této souvislosti odkázal na postavu Jaga ze hry Williama Shakespeara Othello. Othellův praporečník Jago je bezcharakterní lhář, pro dosažení vlastního úspěchu se neštítí ničeho. Závistivý člověk. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…