Pražský starosta z TOP 09 vyšel vstříc Bakalově manželce. Přes kritiku opozice jí prodloužili smlouvy v Pařížské

29.06.2018 20:54

Dalších pět let budou sídlit v Pařížské ulici v Praze luxusní obchody společnosti Luxury Brand Management, kterou provozuje Michaela Bakala. Smlouvy by měly skočit mezi roky 2025 a 2030. Píše o tom server Seznam Zprávy.

Pražský starosta z TOP 09 vyšel vstříc Bakalově manželce. Přes kritiku opozice jí prodloužili smlouvy v Pařížské
Foto: Hans Štembera
Popisek: Uhlobaron Zdeněk Bakala

Smlouvy prodloužili radní z Prahy 1, kterým tu některé nemovitosti patří, opozice však kritizuje, že ceny jsou pod tržními cenami. Navíc byly smlouvy prodlouženy již dva roky před tím, než dojde k jejich vypršení. 

Obchody s luxusním oblečením a doplňky provozuje společnost manželky miliardáře Bakaly, jenž je podle obchodního rejstříku jediným akcionářem firmy. Smlouvy, tedy jen některé, mají dokonce i opce na dalších pět let navíc. A ceny – ty zůstaly stejné. 

I když smlouvy opozice kritizuje, starosta městské části z TOP 09 Oldřich Lomecký uvádí, že firma chce v domech investovat a provést rekonstrukci. 

Původní text ZDE

Piráti, konkrétně Adam Zábranský, však poukazuje na to, že jedna z firem na adrese Pařížská 13 platí za roční pronájem obchodu téměř 84 tisíc korun za metr čtvereční, Luxury Brand Management platí jen 39 a 55 tisíc korun.

„Srovnat takhle ta čísla může jen někdo zvenčí a je to trochu diletantismus. Musí se také počítat, kolik peněz tam vložili a jestli by se jim muselo něco vyplácet,“ dodal pro Seznam Zprávy Lomecký, jenž nazval argumentaci opozice politickým populismem.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…