Pražští kavárenští rádoby intelektuálové to nikdy nepochopí. Senátor Veleba k Zemanovým výrokům

03.11.2014 18:31

Předseda SPO a senátor Jan Veleba se zastal prezidenta Miloše Zemana. Ten dnes čelí kritice za užití vulgárních výrazů v nedělních Hovorech z Lán Českého rozhlasu. Člen horní komory má ale za to, že prezident jen reagoval na štvavou kampaň proti své osobě a nastavil zrcadlo těm novinářům, kteří mu tzv. nemohou přijít na jméno. Mravní zdraví národa ale prý najdeme spíše na venkově.

Pražští kavárenští rádoby intelektuálové to nikdy nepochopí. Senátor Veleba k Zemanovým výrokům
Foto: hns
Popisek: Senátor, exprezident Agrární komory a předseda SPO Jan Veleba

Senátor Jan Veleba (SPO) má pochopení pro vulgární slova, která v Českém rozhlase pronesl prezident republiky Miloš Zeman. Sám jich sice nepoužívá, ale rozumí tomu, že se prezident bránil štvavé kampani „žlučovitých novinářů“.

„Jsem také přesvědčen o tom, že šlo zároveň o impulz dovnitř české společnosti, byť drsný, ale který dokáže pochopit mnoho lidí. Kdo ho nepochopí nikdy, jsou právě pražští kavárenští rádoby intelektuálové. Právě ti totiž nemohou zapomenout, že příchodem Miloše Zemana na Pražský hrad jejich vliv výrazně oslabil,“ poznamenává. Intelektuálům se prý nelíbí, že je Zeman prezidentem dolních deseti milionů, stále na něj útočí a jsou překvapeni, když jim prezident útok oplatil.

  • Názor senátora naleznete také ZDE

„Pražská kavárna“ podle Veleby bude možná potřebovat ještě další slovní políček. Měla by si prý uvědomit, že kořeny našeho státu nenajdeme u ní, ale mezi lidmi ve středních městech a na venkově. „Právě zde je mravní zdraví našeho národa,“ podotýká senátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…