Pražští lidovci vyměnili po šesti letech předsedu

16.03.2019 16:02

Předsedou pražské KDU-ČSL se stal učitel a zastupitel Prahy 5 Vít Šolle, dnes ho zvolili spolustraníci na pražské krajské konferenci. Po šesti letech v čele končí Jan Wolf, který funkci neobhajoval a byl nově zvolen místopředsedou. Spolu s ním se místopředsedy stali Jan Martínek, Daria Křivánková a Pavla Tůmová. ČTK to sdělila pražská městská tajemnice KDU-ČSL Miroslava Mencová.

Pražští lidovci vyměnili po šesti letech předsedu
Foto: Antonín Lavrenčík
Popisek: Jan Wolf, lídr KDU- ČSL v Praze

Bývalý radní Prahy 5 Šolle v dopise spolustraníkům při oznámení kandidatury mimo jiné napsal, že velmi záleží na výsledku květnových voleb do Evropského parlamentu. Chce udělat maximum pro úspěch lidoveckých proevropských kandidátů. Lídrem KDU-ČSL do eurovoleb je současný europoslanec Pavel Svoboda.

V čele pražské lidovecké organizace se chce Šolle zasadit o větší spolupráci, intenzivnější komunikaci a viditelnější prezentaci cílů a výsledků. Vyzval také ke spolupráci s mladými lidovci a k osvojení si komunikace v internetovém prostoru.

Na špatnou komunikaci v pražské městské organizaci dnes na konferenci narazil také dosavadní předseda Wolf. Podle něj má organizace rezervy v mezilidských vztazích. Před nově zvoleným vedením tak podle Wolfa stojí výzva na sjednocení a zklidnění situace a nastavení jasných programových cílů.

Wolf dnes také bilancoval předchozí období. Zhodnotil například působení koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice, jejímž členem lidovci byli společně se Zelenými a Starosty, na pražském magistrátu mezi lety 2014 až 2018. Podle něj se koalici podařilo například dokončit revitalizaci parku Stromovka nebo vytvořit vlastní kartu pro přepravu MHD. Nepovedla se naopak přeměna výstaviště v Holešovicích, nepodařilo se zahájit revitalizaci Václavského náměstí nebo vyřešit vnitřní a vnější okruh Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…