Pražští radní budou po dnešku zřejmě opět kompletní

28.04.2016 6:36

Pražští zastupitelé dnes budou volit do neúplné městské rady čtyři chybějící radní. Těch je nyní pouze sedm, zbylí byli odvoláni na jednání zastupitelstva loni v říjnu. Následkem toho se rozpadla koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, KDU-ČSL a STAN). Nyní se po šesti měsících vyjednávání koalice opět spojila.

Pražští radní budou po dnešku zřejmě opět kompletní
Foto: mcpraha2.cz
Popisek: Karlovo náměstí v Praze

Na obnově koalice se domluvily strany v uplynulém týdnu a v 65členném zastupitelstvu by měly mít většinu 34 hlasů. Zpět do rady by se tak měla vrátit jako radní pro školství Irena Ropková (ČSSD). Nově v ní mají usednout sociální demokrat Daniel Hodek, bývalá radní Prahy 6 Petra Kolínská (SZ/Trojkoalice) a zastupitel a místopředseda pražského ANO Karel Grabein Procházka.

Na programu jednání mají zastupitelé i rozdělení grantů v oblasti zdravotnictví a životního prostředí. Projednávat by měli zastupitelé také tendr na rekonstrukci zchátralé Šlechtovy restaurace ve Stromovce.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…