Pražští radní budou znovu diskutovat o stavebních předpisech

11.08.2015 5:53

Pražští radní by dnes měli diskutovat o dlouho připravovaném metropolitním plánu a o stavebních předpisech, které několik měsíců vyvolávají v Praze bouřlivou debatu. Náměstek primátorky Matěj Stropnický (Trojkoalice/SZ) varoval, že pokud rada předpisy neschválí, pak hrozí, že nestihnou vejít v účinnost včas, a že je ministerstvo pro místní rozvoj zruší. Ministerstvo zvažuje, že v rámci novely stavebního zákona Praze odebere pravomoc tvořit vlastní stavební předpis.

Pražští radní budou znovu diskutovat o stavebních předpisech
Foto: mcpraha2.cz
Popisek: Karlovo náměstí v Praze

Na magistrátu se neoficiálně mluví o tom, že koaliční partneři budou tento týden usilovat o to, aby problematiku předpisů převzal místo Stropnického do gesce někdo jiný z rady, nebo ředitelka magistrátu. Trojkoalice by takový krok vnímala jako porušení koaliční smlouvy.

Ministerstvo na začátku roku na 15 měsíců účinnost předpisů pozastavilo. Stalo se tak kvůli údajným chybám a po silném tlaku billboardové lobby. Stavební předpisy přináší mimo jiné novou regulaci velkoplošné reklamy a změny při výstavbě v metropoli.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …