Pražští radní dnes možná rozhodnou o zdražení vody

19.12.2014 6:54

Pražští radní by na dnešním jednání měli řešit problémy se svozem odpadu. Na programu letos posledního jednání je desetiletý tendr na svoz odpadu za zhruba 13 miliard korun a prodloužení nynějších smluv za stovky milionů korun. Vyplývá to ze zjištění ČTK. Radní Eva Plamínková (STAN) ale řekla, že zatím není jisté, zda budou zakázky připraveny pro projednání. Rada se prý jimi případně bude zabývat v lednu.

Pražští radní dnes možná rozhodnou o zdražení vody
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Dalším bodem na programu jednání by měl být problém pražských stavebních předpisů. Náměstek primátorky Matěj Stropnický (SZ) na čtvrtečním zastupitelstvu uvedl, že chce, aby rada schválila usnesení, že se bude právně bránit proti avizovanému zrušení předpisů Ministerstvem pro místní rozvoj.

Radní zároveň rozhodnou o ceně vody na příští rok. Měla by podražit o 2,4 procenta. Nyní Pražané platí na vodném a stočném 75,84 korun za metr krychlový. Pokud by voda zdražila o uvažovaná 2,4 procenta, Pražané by si za metr krychlový připlatili zhruba korunu a padesát haléřů.

Bez výběrového řízení by rada měla prodloužit smlouvu na provoz veřejného osvětlení, která vyprší na začátku roku. V rámci jednání se sejde valná hromada dopravního podniku, která dovolí dva členy, jednoho za TOP 09 a jednoho na místo, které opoziční ODS odmítla obsadit.

 

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…