Pražští radní dnes zváží další arbitráž kvůli tunelu Blanka

10.03.2015 7:05

Pražští radní by dnes měli rozhodovat o tom, zda se vydají cestou další arbitráže kvůli tunelovému komplexu Blanka. Tentokrát by se vedení města mělo soudit s dodavatelem technologií kvůli poničeným kabelům, kvůli nimž se znovu odsunul termín otevření tunelu. Na programu jednání jsou i smlouvy s právníky, kteří mají Prahu při sporech zastupovat.

Pražští radní dnes zváží další arbitráž kvůli tunelu Blanka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stavba tunelu Blanka

Důležitou dopravní stavbu, která vyjde na 37 miliard korun, provází problémy od začátku. Rozhodčí soud už vloni řešil spory se stavební firmou Metrostav o miliardové částky. Pokračuje soudní pře se správcem stavby, firmou Inženýring dopravních staveb (IDS). Aktuální neshody se týkají podmáčených kabelů a toho, kdo zaplatí jejich výměnu. 
    

Stavba tunelu Blanka, kterou zadala někdejší politická garnitura pod vedením primátora Pavla Béma (ODS), se v průběhu let prodražila minimálně o šest miliard korun. Původní termín otevření byl stanoven na rok 2011. Aktuální není znám. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…