Pražští radní projednají rozdělení více než miliardové rezervy

21.03.2017 6:18

Pražští radní dnes mají projednat rozdělení více než miliardové rezervy mezi městské části. Peníze půjdou zejména do školství a sportu. Na programu jednání je rovněž zakázka na technické a systémové vybavení centrálního operačního střediska městské policie nebo investice v oblasti bezbariérové MHD. Podle informací ČTK by měli radní řešit rovněž tendr na opravu Šlechtovy restaurace.

Pražští radní projednají rozdělení více než miliardové rezervy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zastupitelstvo hlavního města. Zastupitelé měli jednat mimo jiné o tunelovém komplexu Blanka a možnosti smíru Prahy a správce stavby

V rámci rozdělení rezervy půjde na 57 projektů celkem 1,08 miliardy korun. Peníze dá město ze své rezervy. Rozdělení financí musí ještě schválit pražští zastupitelé. Radnice na magistrát zaslaly celkem 160 žádostí za 2,738 miliardy.

Na programu jednání je také veřejná zakázka rekonstrukce a modernizace dohledového centra, včetně telefonní centrály s dispečerským pultem a ovládání napojení na městský kamerový systém za více než pět milionů korun. Radní projednají investice do odstranění bariér v MHD.

Pražští radní by měli znovu řešit tendr na opravu Šlechtovy restaurace ve Stromovce. Vedení města pravděpodobně vrátí řízení obměněné výběrové komisi, která jej bude muset znovu přezkoumat.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…