Pražští radní projednají změnu ceny za taxislužbu

13.01.2020 6:10

Pražští radní dnes projednají návrh nařízení ceny taxislužby, podle kterého by se měla cena za jeden kilometr jízdy zvýšit z 28 na 36 korun, uvedla ČTK.

Pražští radní projednají změnu ceny za taxislužbu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pražský hrad

Nové ceny mají platit od dubna. Na programu jednání je rovněž studie proměny Motolského údolí a ostrova Štvanice. Radní se budou zabývat návrhem dalšího postupu zajištění městského mobiliáře nebo tzv. programem dvou procent do umění.

Řidiči taxislužby budou moci zvýšit také cenu za minutu čekání, která bude namísto šesti nově sedm korun. Nástupní sazba se zvýší ze 40 na 60 korun. Maximální ceny stanovené v roce 2006 totiž již nepostačují ke krytí všech nákladů provozovatele taxislužby. Nově vznikne i ceník pro taxi-elektromobily, u kterých bude moci jeden ujetý kilometr stát maximálně 39 korun.

Radní se budou zabývat také vytvořením architektonicko-urbanistické studie Motolského údolí. Navrhnout má prostorové a funkční využití území a najít vhodné řešení napojení na okolní infrastrukturu. Studie rozvoje má vzniknout také pro ostrov Štvanice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…