Pražští rozdělí 18,6 milionu korun mezi sociální podniky

21.03.2019 18:40

Hlavní město podpoří sociální podniky, které jsou zaměřené na gastronomii, ozvučení akcí nebo další služby. Dnes pražští zastupitelé schválili přidělení 18,6 milionu korun z evropských fondů na pět projektů, které budou zaměstnávat lidi znevýhodněné na trhu práce.

Pražští rozdělí 18,6 milionu korun mezi sociální podniky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Tři projekty dostanou částku kolem čtyř milionů korun. Jedním z nich je sociální podnik, který se bude věnovat ozvučování koncertů, slavností a dalších akcí a nabídne práci nezaměstnaným lidem starším 50 let. Čtyři miliony dostane také centrum pohybových aktivit, kde najdou uplatnění nezaměstnaní a lidé mladší 26 let, kteří opouštějí ústavní zařízení nebo vyrůstající bez rodin, a projekt cukrárny a bistra, který bude podporovat integraci znevýhodněných lidí na trhu práce.

Sociální podnik Resto Servis chce spolupracovat s neziskovou organizací Rubikon Centrum, jež se zabývá vracením trestně stíhaných lidí do společnosti. Projekt bude zaměstnávat lidi s trestní minulostí, dlouhodobě nezaměstnané nebo bezdomovce jako kurýry, dostane 3,9 milionu korun. Částku 2,8 milionu korun dostane projekt na zaměstnávání lidí se zdravotním postižením v úklidových službách.

Praha dostávala od roku 2007 do roku 2013 peníze prostřednictvím dvou operačních programů, finance z nich dočerpávala i po roce 2013. Od roku 2014 do roku 2020 čerpá peníze z operačního programu pól růstu. V uplynulých letech doputovalo do Prahy z evropských fondů přes deset miliard korun na různé projekty. Na nákladech za projekty se Praha podílí až 50 procenty částky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…