Pražští zastupitelé budou jednat o Opencard a volebním obvodu

27.02.2014 6:46

Pražští zastupitelé se na dnešním jednání budou zabývat založením společnosti, která by měla převzít správu problematického projektu Opencard. Součástí návrhu je i finanční vklad ve výši 100 milionů korun. Podle radního pro IT Jana Vašíčka (TOP 09) je vznik městské společnosti podmínkou dalšího trvání projektu Opencard, který stál přes 1,2 miliardy korun.

Pražští zastupitelé budou jednat o Opencard a volebním obvodu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Happening s názvem Používání Opencard je trestné. Přijďte se udat! Reakce na obvinění současné rady Prahy, nikoli té minulé s Pavlem Bémem

Zastupitelé by dnes měli dát souhlas s dlouho připravovanou stavbou nového křídla archivu na Chodovci. Počítá se s investicí za 640 milionů korun bez DPH. Ke schválení by mělo zastupitelstvo dostat i materiál, podle něhož by Pražané v podzimních komunálních volbách volili pouze v jednom volebním obvodu. Už dřív se na tom shodla TOP 09 i ČSSD, s jejíž podporou TOP 09 Praze vládne.

Na programu jednání je také koncepce týkající se budoucnosti pražského Výstaviště a další fáze privatizace městských bytů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…