Pražští zastupitelé budou volit primátora. Nejspíš to bude Hudeček

20.06.2013 8:42

Pražští zastupitelé budou dnes volit nového primátora a další členy rady. Podle předběžné dohody by měl do čela města usednout Tomáš Hudeček (TOP 09), který povede jednobarevnou radu. Hudečkovu kandidaturu na začátku týdne potvrdil klub strany. Sociální demokraté, s jejichž podporou bude TOP 09 Praze vládnout, slíbili, že pro něj také zvednou ruce.

Pražští zastupitelé budou volit primátora. Nejspíš to bude Hudeček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

Šestadvacetičlenný klub zastupitelů TOP 09 se na Hudečkově kandidatuře neshodl jednomyslně. Při dnešním jednání se ale podle všeho žádné překvapení neodehraje. V třiašedesátičlenném zastupitelstvu by se pro Hudečkovo zvolení mělo najít dostatek hlasů. Koalice TOP 09 a ODS se rozpadla před několika týdny. ODS tak po více než dvaceti letech vlády nad Prahou usedla v opozičních lavicích.

Zastupitelé se dnes vrátí také k běžnému programu jednání. Řešit budou mimo jiné celoměstsky významné změny územního plánu, třeba ohledně Masarykova nádraží a oblasti takzvaných Radotínských jezer. Na stůl dostanou diskutovaný návrh zákona o prostituci a plánovaný prodej bytů. Schválit by měli záruku za osmimiliardovou směnku pro dopravní podnik a přerozdělení peněz z hazardu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…