Pražští zastupitelé dnes budou rozdělovat peníze vybrané z hazardu

05.11.2015 6:11

Na pražském magistrátu bude dnes pokračovat přerušené zasedání zastupitelstva. To bylo v říjnu přerušeno poté, co byli v rámci nočního jednání odvoláni čtyři z celkem 11 radních. Na programu jsou mimo jiné změny územního plánu nebo rozdělení peněz z hazardu a prodej bytů. Jednat by se mělo i o působení starostky Prahy 10 Radmily Kleslové v městských firmách.

Pražští zastupitelé dnes budou rozdělovat peníze vybrané z hazardu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zastupitelstvo hlavního města. Zastupitelé měli jednat mimo jiné o tunelovém komplexu Blanka a možnosti smíru Prahy a správce stavby

Říjnové jednání zastupitelů bylo přerušeno, když byli hlasy opozice i koalice odvoláni náměstek primátorky Matěj Stropnický (SZ) a radní Michal Hašek (ANO, Irena Ropková (ČSSD) a Hana Nováková (ČSSD). Další personální změny se podle vyjádření zástupců koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, KDU-ČSL a STAN) nechystají, ani opozice se podle informací ČTK nechystá další odvolávání navrhovat.

Zastupitelé by měli projednat balík změn územního plánu. V něm rozhodnou o případném pořizování změny územního plánu například na Trojmezí nebo v okolí nádrže Džbán. Rovněž rozhodnou o rozdělení peněz vybraných na odvodech z hazardu mezi městské části nebo projednají privatizaci bytů.

Na programu jednání je i materiál o působení starostky Prahy 10 Kleslové v městských firmách, ten v říjnu na program navrhli zařadit Piráti.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…