Pražští zastupitelé se mimořádně sejdou kvůli kauze europoslance Polčáka

23.03.2017 6:26

Na mimořádném jednání se dnes sejdou pražští zastupitelé. Zasedání se uskuteční na základě žádosti části zastupitelů. Důvodem svolání jednání je zejména kauza europoslance a místopředsedy STAN Stanislava Polčáka, který konzultoval výběr zástupců do městských firem se zlínským podnikatelem Michalem Redlem figurujícím v kauzách Radovana Krejčíře. Opoziční ODS chce navrhnout odvolání dvou radních. V Praze vládne ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, STAN a KDU-ČSL).

Pražští zastupitelé se mimořádně sejdou kvůli kauze europoslance Polčáka
Foto: Daniela Černá
Popisek: Stanislav Polčák

V médiích se objevil e-mail, který podnikateli Polčák odeslal a který se týkal odborníků pro pražskou organizaci STAN. Podle svých slov se na Redla a řadu dalších obrátil kvůli tomu, že pražská organizace STAN hledala odborníky na vodárenství nebo energetiku. Kvůli kauze chce opoziční ODS navrhnout odvolání radní Jany Plamínkové (Trojkoalice/STAN), která se e-mailem obrátila na Polčáka.

ODS chce z funkce odvolat také radní pro územní rozvoj Petru Kolínskou (Trojkoalice/SZ). Podle občanských demokratů se Praha dlouhodobě nerozvíjí, za což nese politickou odpovědnost Kolínská.

Jednání zastupitelů má ještě předcházet mimořádné zasedání pražské rady. Ta by měla podle informací ČTK řešit například rozdělení více než miliardové rezervy mezi městské části.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…