Prchají k nám koncentráčníci, a my z nich děláme gestapáky. Jan Čulík je ohromen a píše o fašizaci naší země

09.08.2015 18:19

Šéfredaktor BritskýchListů.cz Jan Čulík na svém serveru píše o vlně iracionální hysterie a zuřivé nenávisti v Česku proti nevinným a ubohým lidem, kteří prchají před terorem a vražděním v řadě zemí světa a ucházejí se, přesně podle mezinárodního práva, o ochranu v zemích nepostižených vražděním a válkou. Podle svých slov je ohromen.

Prchají k nám koncentráčníci, a my z nich děláme gestapáky. Jan Čulík je ohromen a píše o fašizaci naší země
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

„Na tu pomoc mají legální právo podle Ženevských dohod z r. 1951 i podle zákonů Evropské unie a civilizované země jim ji taky poskytují. Slušné země žadatele o azyl nevězní, nedávají jim pouta a neodebírají jim peníze a mobilní telefony. Nechápu, kde se v Česku berou tyto fašistické tendence,“ píše Čulík.

Podle svých slov je ohromen nenávistnou zuřivostí lidí v debatních fórech novin, které se nyní staly doslova stokou. „Přitom, jak známo, skoro žádní uprchlíci cíleně do České republiky nesměřují. Opravdu nechápu, co v českém tátovi a mamině po nedělním obědě vyvolává tak obrovskou zuřivost, kterou hystericky ventilují na internetových fórech. Jsou přece daleko důležitější, neřešené problémy v České republice, které ale řadového českého občana zjevně ze židle nezvednou tak, jak ho ze záhadných důvodů zvedá neexistující uprchlický problém,“ dodává s tím, že si při četbě surově rasistických, sprostých a nelidských reakcí mnohých Čechů připadá jak v nějakém krutém blázinci. 

Původní text ZDE

„Na počátku problému je logický zkrat pramenící z naprosté ignorance. Čeští xenofobní rasisté obviňují z možného terorismu jeho oběti, lidi, kteří naopak před terorem a útlakem a vražděním prchají a jediné, co si přejí, je mít možnost pro sebe a své rodiny žít v míru a pracovat. Jsou to často vysoce vzdělaní lidé, většina z nich mluví plynně anglicky, tedy druhým, mezinárodním jazykem (kolem Čechů to umí?) a jsou to profesionálové – technici, inženýři, lékaři, studenti,“ zastává se uprchlíků Čulík. 

„Čeští rasisté nemyslivě uplatňují kolektivní vinu. Má-li někdo černou kůži, musí to být podle nich primitiv,“ dodává s tím, že tito lidé prchají před útlakem a válkou. „Jsou nevinní a slušní. Čeští rasisté obviňují lidi, kteří prchají z koncentráku, že jsou to příslušníci Gestapa! No je to logické?“ pozastavuje se závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…