Prd z brněnské ODS, pitomeček, povídálek. Neobyčejně tvrdé útoky na starostu, který se postavil vedení

16.10.2014 11:32

Vladan Krásný, funkcionář brněnské ODS, se rozhodl po neúspěchu ve víkendových komunálních volbách vystoupit s kritikou vedoucích představitelů své strany v jihomoravské metropoli. Na ParlamentníchListech.cz prezentoval řadu svých názorů, na které jeho spolustraníci reagovali prý poměrně ostře. Toto by jim Krásný chtěl vzkázat.

Prd z brněnské ODS, pitomeček, povídálek. Neobyčejně tvrdé útoky na starostu, který se postavil vedení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kampaň do nadcházejících voleb v ulicích Prahy. Podívejte se na některé slogany

Anketa

Kdybyste bydleli ve volebním obvodu Zlín, kterého kandidáta byste volili ve 2. kole senátních voleb? Případně, bydlíte-li tam, koho budete volit?

hlasovalo: 6100 lidí

„Hoši, zastřelte se,“ vzkázal hned v pondělí Krásný funkcionářům své strany v nadsázce. Pod jeho facebookovým příspěvkem se rozpoutala živá diskuse sympatizantů jeho strany, kteří jeho pohled na činnost brněnského vedení sdíleli. Zapojil se do ní i sám Krásný, který neváhal o svých spolustranících prozradit další věci. Nejpracovitějšího a nejslušnějšího politika ze svého středu, náměstka primátora Roberta Kotziana, prý spolustraníci „podřízli jak podsvinče“. „Doufám, že už konečně tito lidé, co dovedli brněnskou ODS do této řiti, vypadnou. Dřív, než je někdo požene bičem,“ napsal.

Následně se pro ParlamentníListy.cz rozpovídal i v rozhovoru, ve kterém zkritizoval vedení brněnské ODS, jmenovitě jejího představitele Pavla Blažka. Poslanec a exministr spravedlnosti prý nechtěl dávat na kandidátku populární a uznávané politiky z městských částí, protože měl strach, že by svým úspěchem mohli podkopat jeho pozici v čele brněnské ODS.

Anketa

Kdybyste bydleli ve volebním obvodu Pelhřimov, kterého kandidáta byste volili ve 2. kole senátních voleb? Případně, bydlíte-li tam, koho budete volit?

hlasovalo: 4225 lidí

Lidé, kteří nesou za špatný výsledek odpovědnost, navíc prý nehledají chybu u sebe, ale začali naopak kritizovat ty, kteří výsledky mají. A po zveřejnění rozhovoru prý tato kritika ještě více zesílila. Vladan Krásný na ni reagoval neobyčejně ostrým prohlášením.

„Zcela odmítám, že si vyřizuji svoje svoje osobní účty s brněnskou ODS prostřednictvím médií a tím ji poškozuji. Já jsem, na rozdíl od jiných, nikdy neinformoval novináře o každém prdu, co se kdy uvnitř ódéesky v Brně stal,“ napsal. Vzpomíná si prý, že se běžně dělo, že ještě před skončením stranických jednání někteří žhavili mobily a rozhlašovali výsledky na všechny strany, k čemuž se on nikdy nepropůjčil.

Anketa

Kdybyste bydleli ve volebním obvodu Praha 5, kterého kandidáta byste volili ve 2. kole senátních voleb? Případně, bydlíte-li tam, koho budete volit?

hlasovalo: 5239 lidí

Na rozdíl od ostatních byl prý schopen říct své především na schůzi, když ostatní zarytě mlčeli. „Já, na rozdíl od těch všech, co uměli jen zarytě mlčet, kývat jako ovce a nikdy nic neříct, vždy vystoupil a hlasitě na sněmech a oblastních radách říkal, co si myslím. A byl jsem většinou jediný! Za to se mi dostávalo jen posměchu, ironického kroucení hlavou a nálepek: pitomeček, sólista, egoista, narcis, povídálek (a ty vulgárnější sem ani nebudu psát),“ vzpomíná.

Po dvanácti letech marného boje prý poprvé promluvil do médií a hned je z toho aféra. „Brněnskou ODS tím nijak nepoškozuji. Nelze poškodit něco, co je totálně poškozené,“ vzkazuje. Než si prý ostatní začnou v diskusích pod jeho textem opět ulevovat, měli by se prý zamyslet nad tím, co pro stranu udělali.

„ODS může být nejsilnější pravicovou stranou, ale ne s vámi. ODS v Brně může časem zase významně mluvit do brněnské politiky. Ale ne s vámi. Bude to stát jen pot, krev a slzy. A to není nic pro vás,“ varuje své kolegy.

Anketa

Výsledek které strany v komunálních volbách vás nejvíce potěšil? Ať už příjemně, nebo škodolibě

3%
1%
83%
3%
2%
0%
2%
5%
hlasovalo: 8649 lidí

Vladan Krásný napsal na Facebook:

Dovolím si učinit následující prohlášení:

Zcela odmítám, že si vyřizuji svoje svoje osobní účty s brněnskou ODS prostřednictvím médii a tím ji poškozuji. Já jsem, na rozdíl od jiných, nikdy neinformoval novináře o každém prdu, co se kdy uvnitř Odeesky v Brně stal. Byli to jiní, co okamžitě po skončení nebo dokonce ještě během průběhu jakékoliv OR, či sněmu žhavili mobily a rozesílali sms na všechny strany. Byli to jiní, co si vyřizovali svoje války skrze média. Já ne!! Já, na rozdíl od těch všech, co uměli jen zarytě mlčet, kývat jako ovce a nikdy nic neříct, vždy vystoupil a hlasitě na sněmech a OR říkal, co si myslím. A byl jsem většinou jediný! Za to se mi dostávalo jen posměchu, ironického kroucení hlavou a nálepek: pitomeček, sólista, egoista, narcis, povídálek (a ty vulgárnější sem ani nebudu psát). Ne já, ale vy jste přivedli brněnskou ODS do stavu, ve kterém je. Vy jste dělali dohody, které nebyli ve prospěch ODS, ale jen určitých jedinců.
Ano, po 12 letech marného boje s vašimi mocenskými hrátkami, které nás přivedli až tam, kde jsme, jsem poprvé promluvil do médii. A nestydím se za to. Brněnskou ODS tím nijak nepoškozuji. Nelze poškodit něco, co je totálně poškozené. Vaší vinou. Vaším pocitem, jak to děláte skvěle, jak jste úžasní a neomylní a jak je potřeba se obklopit pouze kývači, kteří jsou ochotní vám odkývat cokoliv, jen aby zase mohli být "u toho"!

Než si (vy sledovači) zase začnete přeposílat mezi sebou tento text a začnete si společně notovat, co jsem si to zase dovolil, zkuste si na chvíli postavit před zrcadlo a zamyslet se sami nad sebou. Třeba vám aspoň trochu něco dojde. Třeba vám dojde, že to nejlepší, co můžete pro brněnskou ODS udělat je, že odejdete ze všech funkcí.
ODS může být nejsilnější pravicovou stranou, ale ne s vámi. ODS v Brně může časem zase významně mluvit do brněnské politiky. Ale ne s vámi. Bude to stát jen pot, krev a slzy. A to není nic pro vás.

Tomu dotyčnému, co mi napsal, že kdyby měl ve své MČ jen dva paneláky jako mám já, tak by je dokázal taky obejít a pak dělat machra, vzkazuji, ať jsi to jde zkusit. Za prvé by mne zajímalo, jak se 13 tisíc obyvatel Starého Lískovce vleze do 2 paneláků , za druhé, vrstva obyvatelstva Starého Lískovce je zcela jiná, než ta jeho. Mnohem levicovější. A přesto tu má ODS 31,5%.

A na závěr. Zkuste opravdu hledat vinu u sebe. Je směšné, že hledáte chyby u těch, co dosáhli v Brně za ODS ty nejlepší výsledky!"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…