Prdelismus a havlismus. Totální průšvih Bohuslava Sobotky, u kterého se včera odhalilo vše, uvádí Erik Best

19.10.2016 12:25

Politický analytik a novinář Erik Best má už nějakou dobu na mušce údajné propojení desítek vlivných firem s ČSSD. Zavedl kvůli tomu termín „ČSSD, a. s.“. Nyní se, na pozadí kauzy kolem návštěvy dalajlámy v Česku, strefil do šéfa sociálních demokratů Bohuslava Sobotky tak ostře jako snad doposud nikdy.

Prdelismus a havlismus. Totální průšvih Bohuslava Sobotky, u kterého se včera odhalilo vše, uvádí Erik Best
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vítání Dalajlamy v Praze na Hradčanském náměstí. Dalajlama přijel do Prahy na dvacátý ročník konference Forum 2000, kterou založil bývalý prezident Václav Havel

Po prohraných volbách začal šéf sociálních demokratů Bohuslav Sobotka hovořit o tom, že je potřeba přilákat nové voliče, liberálně smýšlející lidi z větších měst a hledat nové programové priority. K těmto snahám se zapojili i někteří další, na Sobotku vázaní straníci či intelektuálové s tím, že je potřeba opustit původní, tradiční voliče ČSSD.

Tyto snahy se vesměs začaly označovat jako „nová ČSSD“, tedy idealistická strana a prioritami částečně podobnými s TOP 09, Stranou zelených nebo Piráty. Nyní se ale předseda Sobotka zapojil k vyjádření nejvyšších ústavních činitelů a odsoudil, že někteří ministři jeho vlády soukromě přijali dalajlámu. Ten se nyní v Praze účastnil konference Forum 2000.

Anketa

Vadí vám, že při sestavování krajských rad obchází ostatní strany vítězné hnutí ANO?

82%
18%
hlasovalo: 5787 lidí

Jenže skutečnost, že setkání politiků s dalajlámou Bohuslav Sobotka odsoudil, podle Erika Besta nezapadá do budování „nové ČSSD“. Naznačuje, že nová idealistická sociální demokracie včetně jejího šéfa by se přece s tibetským duchovním setkala.

Erik Best uvádí, že v daném případě muselo jít všechno stranou a Sobotka nadřadil v této věci zájmy „ČSSD, a. s.“. Proto se přidal k prohlášení, které setkání odsoudilo a uvedlo, že nešlo o aktivitu české vlády, která považuje Tibet za nedílnou součást Čínské lidové republiky.

„Hledání ‚nové‘ ČSSD je způsob, jak překrýt komerční aktivity staré ČSSD. Bohuslav Sobotka měl včera jedinečnou příležitost přilákat k ‚nové‘ ČSSD mladé a městské voliče svým setkáním s dalajlámou, ale místo toho upřednostnil obchodní zájmy ČSSD, a. s.,“ píše Best ve svém středečním komentáři na Final Word.

Měli bychom prý mít na paměti, že jde o toho samého Sobotku, jenž ve Spojených státech „kázal havlismus, a potom odletěl do Pekingu podepsat tajné memorandum o spolupráci s Komunistickou stranou Číny“, od čehož, jak dále novinář uvádí, upustil jedině proto, že dokument unikl na veřejnost.

„Sobotka v USA káže havlismus, ale v Číně vlezdoprdelní komercialismus. V tomto ohledu riskuje, že se z něj stane sociálnědemokratická verze Miroslava Kalouska, který sráží dolů TOP 09 svými padáky, co se neotevřely, mýtnou zakázkou pro Kapsch a církevními restitucemi. Skutečností je, že ČSSD, a. s., už nereprezentuje ČSSD, pokud tomu tak vůbec kdy bylo. Šéf odborářů Josef Středula zastupuje voliče ČSSD lépe než Sobotka,“ rozjel se Erik Best.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…