Před soudem znovu stanou bratři Březinovi kvůli ukrytému lihu

07.07.2014 6:08

Před olomouckým krajským soudem znovu stanou bratři Březinovi obžalovaní kvůli skrytým zásobám nezdaněného lihu. Daňový únik byl vyčíslen dohromady téměř na půl miliardy korun. Na rozdíl od údajného šéfa lihové mafie Radka Březiny, který je ve vazbě, přijde jeho bratr Tomáš na jednání již bez pout. Soud jej na konci května pustil na kauci 15 milionů korun na svobodu.

Před soudem znovu stanou bratři Březinovi kvůli ukrytému lihu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Z regálů prodejen musel nařízením vlády zmizet veškerý alkohol s 20 procenty alkoholu a výše

Soud se zabývá případem tří skladů s nelegálním lihem v Olomouci, Stojčíně na Pelhřimovsku a ve Valašském Meziříčí, kdy obžalovaní státu údajně způsobili únik na daních téměř půl miliardy korun. Společně s bratry Březinovým se v kauze zodpovídá Tomáš Pantlík, který podle obžaloby Radku Březinovi pomáhal v olomouckém případu a později se pokusil zamést před policií stopy.

Případ má soudce Eduard Ondrášek nařízen do konce týdne. Předvolány má zhruba dvě desítky svědků; někteří se ale omluvili, takže je pravděpodobné, že rozsudek nepadne. Na řadu mohou přijít i odposlechy.

Vysoká kauce a zákaz vycestování mimo Českou republiku

Tomáš Březina se dostal na svobodu kvůli tomu, že v souvisejícím trestním řízení s takzvanou lihovou mafií vystupuje jako spolupracující obviněný. Z vazby byl propuštěn po půldruhém roce. Soud přijal kauci 15 milionů korun, kterou složila rodina Březiny. Výše peněžité záruky je na tuzemské poměry vysoká. Soud Tomáši Březinovi zároveň zakázal vycestovat z republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…