Předák ODS burcuje: Postavme se těm sráčům

12.08.2013 10:08

Ota Benc, předseda oblastního sdružení ODS v Havlíčkově Brodě, napsal spolustraníkům rozhořčený vzkaz. Strana podle něj nemá naději na přežití, pokud se neoprostí od všech pochybných existencí, které nemilosrdně tituluje „sráči“. Místo nich musí nabídnout důvěryhodné osobnosti, kterých je prý ve straně většina.

Předák ODS burcuje: Postavme se těm sráčům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto

Po extempore premiéra Nečase a jeho spolupracovnice Nagyové, kterým vyvrcholilo vládní angažmá ODS, si Benc prý myslel, že nic horšího už pro stranu přijít nemůže. Jenže pak přišlo hlasování o důvěře Rusnokově vládě a další dva „věrozvěstové pravicových idejí“, poslanci Úlehla a Florián, se zachovali podle jeho slov „jako sráčové“.

„Můžeme vypadat jinak než jako naprostí pitomci a lidi, se kterými není radno se pouštět do jakéhokoliv kontaktu,“ ptá se řečnicky. Tento stropní šok však podle předáka z Vysočiny může být ještě překonán, pokud by se naplnilo volání některých, aby se do čela strany vrátil Václav Klaus.

Podle něj je totiž nyní již vše naprosto jasné. „Otec zakladatel a děda rozkladatel Václav Klaus režíruje postupnou likvidaci ODS,“ myslí si. „Kde se bere ta troufalost a pohrdání inteligencí občanů naší země při tvrzení,  že Václav  Klaus je respektovanou a důvěryhodnou personou, reprezentující pravicové hodnoty,“ nechápe.

Celý text Oty Bence ZDE.

Pak se opět obrací ke spolustraníkům. „Musíme se jednoznačně postavit proti sráčům, kteří  si z nás dělají doslova srandu,“ burcuje ódéesák. Má tím na mysli ty, „kteří si z politiky udělali byznys a salonní zábavu“. Kvůli nim prý všichni členové ODS přicházejí o kredit a dobrou pověst a získávají nálepku „podivných existencí“.

Mimořádné ohrožení, v jakém ODS je, si prý žádá mimořádná opatření. Obrací se pro inspiraci do starověkého Říma, kde se v případě ohrožení omezovala demokracie a do čela ustavoval triumvirát důvěryhodných a respektovaných osobností.  

„Musíme mít sílu pojmenovat všechny sráče a zbavit se jich. Musíme nabídnout důvěryhodné a obecně respektované osobnosti,“ doporučuje Benc. Najít takové by prý neměl být takový problém, jak se zdá, neboť podle něj je takových lidí v ODS drtivá většina. „Věřím, že jsme schopni bez trapných ideologických floskulí sdělit, že stojíme za lidmi, kteří mají život ve svých rukou a odpovědně pracují pro blaho svojí rodiny i celé společnosti,“ uzavírá předseda havlíčkobrodské ODS svůj vzkaz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …