Předčasné volby! Nepolezu do zadku! Šmarda to „položil“ a po show ČT oznámil rozhodnutí

19.08.2019 22:34

Michal Šmarda se vzdal kandidatury na ministra kultury. Učinil tak přímo v živém vysílání ČT v pořadu Události, komentáře. Šmarda hovořil o tom, že chtěl „odšpuntovat situaci“, která vznikla ve vládní koalici.

Předčasné volby! Nepolezu do zadku! Šmarda to „položil“ a po show ČT oznámil rozhodnutí
Foto: Repro ČT24
Popisek: Michal Šmarda oznamuje Michalu Kubalovi, že nechce být ministrem kultury

Nic netušící moderátor Michal Kubal zahájil rozhovor dotazem, zda si Šmarda dovede představit, že by reprezentoval ČR na plese v opeře ve Vídni. Právě o tom mluvil premiér Babiš, že si nedovede představit, že by dosavadní venkovský starosta Šmarda reprezentoval v těchto kruzích.

Viditelně pobavený Šmarda odpověděl: „Já si to představit dovedu, asi bych se styděl, ale vydržel bych to.“

Anketa

Udělal Michal Šmarda dobře, když ,,položil" stranickou nominaci na ministra kultury?

hlasovalo: 11076 lidí

Michal Šmarda už se usmívá, Aleš Juchelka z ANO je dalším zvratem zjevně překvapen

Babiš Šmardovi vytýká, že neumí cizí jazyky a nedokáže reprezentovat. Šmarda mu vzkázal, že kdyby s těmito výhradami přišel před třemi měsíci, když odesílal jeho nominaci na Hrad, tak si všichni mohli užít klidné prázdniny.

„Já vůbec nerozumím, na co ty tři měsíce čekal a proč musel před veřejností dělat z nás všech blázny,“ uvedl Šmarda.

A pak vyslovil klíčová slova: „Já za těchto okolností s Andrejem Babišem ve vládě být nechci.“ Sdělil to prý i předsedovi Hamáčkovi. Takové hry, které se kolem jeho nominace rozehrály, mu připadají hloupé.

Vše dospělo do tak směšné situace, že Šmardovi bylo vyčítáno, že se ohradil proti Babišově kritice své osoby, a byl kvůli tomu označován za potížistu. „Jestliže on takovou kritiku nesnese, tak v jeho vládě být nechci,“ dodal.

Doporučení v tomto směru, aby v Babišově vládě nebyla, prý Šmarda dá i celé ČSSD, i když samozřejmě neví, jak to dopadne.

Na sociální síti pak své vyjádření ještě rozvedl: „Je jasné, že česká politika se musí změnit. Čekají nás těžší problémy a potřebujeme v čele státu lidi, kteří je budou řešit. Ne jen ty, kdo se je snaží vysedět nebo zakrýt.“ Dodal, že ne všechno vyřeší mediální mágové, koblihy a červené kšiltovky.

A přiznal, že v jedné věci měl ohledně něj pravdu prezident Zeman. Totiž že mu chybí přímý mandát od lidí. A tento nedostatek chce Michal Šmarda napravit, přičemž první příležitostí budou senátní volby.

„Takhle už to prostě dál být nemůže. Tohle je svět, ve kterém už nechceme žít,“ vysvětlil místopředseda ČSSD. Ví prý o lepším světě. „Chci, aby politici sloužili lidem. Chci, aby byli srozumitelní a přestali s nesmyslnými intrikami. Ty opravdu nikomu nic dobrého nepřinášejí,“ dodal.

A vše završil nápadem, že možná i volby do Poslanecké sněmovny by mohly být dříve.

Předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček uvedl, že jej rozhodnutí Michala Šmardy mrzí,  i když jej lidsky chápe. 

 


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…