Předčasné volby jsou výsledkem krize. Může za ni i opozice, pálí Bobošíková

10.08.2013 16:45

Podle Jany Bobošíkové jsou předčasné volby výsledkem politické krize. A můžou za ni všechny parlamentní strany, ať už bývalé vládní nebo opoziční. Ty první nenašly odvahu ke skutečným reformám a ty druhé nenabídly alternativu.

Předčasné volby jsou výsledkem krize. Může za ni i opozice, pálí Bobošíková
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková

„Suverenita (SBB) považuje předčasné volby za vyústění politické krize v České republice. Přispěly k ní rovným dílem všechny parlamentní strany, jak vládní, tak opoziční,“ míní předsedkyně strany Jana Bobošíková.

„Vládní sestava nenašla odvahu ke skutečným reformám, byla deptána skandály a nakonec přes deklarovanou pravicovost dokázala pouze zvyšovat daňové zatížení občanů. Levicová opozice prokázala, že žádnou reálnou alternativu nemá a že je schopna jenom primitivní a populistické kritiky vlády“ vypočítává.

Vrcholem všeho podle ní pak bylo schválení přímé volby prezidenta, která rozkolísala ústavní systém. „Výsledkem jejich působení je pocit znechucení občanů politikou a sílící zpochybňování demokratického způsobu vlády,“ míní Bobošíková.

"Suverenita se bude zřetelně vymezovat proti všem tendencím, které ohrožují demokratickou budoucnost České republiky, jakkoli vypadají pro část občanů lákavě, a jejich propagátoři nabízejí rychlá a levná řešení současných problémů. Nehodláme připustit narušení dělby moci ve prospěch některých složek exekutivy tak, jak jsme toho byli svědky v uplynulých týdnech,“ slibuje předsedkyně.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…