Předem se vědělo, kdo vyhraje. Erik Best nepříjemně o Milionu chvilek a spojení s Čižinským. Prý ostatní zneužili. Co se chystá?

20.12.2019 14:09

Americký novinář Erik Best zpětně glosuje průběh demonstrace, kterou na úterý 17. prosince svolal spolek Milion chvilek pro demokracii, který zde nabídl i prostor opozičním politikům, aby mohli veřejnosti představit své vize a řešení problému, které tíží Českou republiku. Best ve svém komentáři na serveru FSFinalWord.cz nyní poukazuje na jistá pravidla hry, která prý však aktivisté porušili. Tady jsou.

Předem se vědělo, kdo vyhraje. Erik Best nepříjemně o Milionu chvilek a spojení s Čižinským. Prý ostatní zneužili. Co se chystá?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Erik Best, americký novinář

„Spolek Milion chvilek pro demokracii vypsal v úterý na pražském Klárově casting k inscenaci nazvané ‚Budoucnost bez Babiše‘,“ píše v úvodu publicista s tím, že to byl sice konkurz, ale kdo vyhraje, věděli organizátoři předem.

Anketa

Podporujete stávky a hladovky za klima?

2%
98%
hlasovalo: 20320 lidí

Vše bylo podle jeho slov připraveno pro grandiózní výstup starosty Prahy 7 Jana Čižinského (za KDU-ČSL), který místo vizí představil svůj nový politický projekt. „Svůj podíl na Milionu chvilek využil k propagaci nového politického projektu 3 000 statečných. Ostatní účastníci konkurzu jsou teď pochopitelně trochu znepokojeni,“ dodává Best.

Předseda spolku Milion chvilek pro demokracii Mikuláš Minář a jeho místopředseda Benjamin Roll tam zbylé opoziční politiky nalákali pod falešnou záminkou. „Slíbili, že přenechají jeviště zástupcům demokratických stran, Čižinský však žádnou takovou stranu nezastupoval,“ upozorňuje politický analytik.

Místo toho si prý spolu s organizátory vymyslel na ostatní účastníky konkurzního řízení a porotu (obecenstvo) překvapení a předal jim „dárek“, který nikdo nečekal. „Vedoucí představitelé Milionu chvilek to nepochybně mysleli dobře, porušili ovšem pravidla hry. Což je v podstatě to, z čeho obviňují Andreje Babiše,“ uzavírá Best svůj komentář.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…