Předseda SPOZ: Včerejší nepřítel Šlouf je pro novináře hrdina. Děláme očistu jako exprimátor Svoboda

18.09.2013 15:59

Miroslav Šlouf byl ještě donedávna nepřítel médií číslo 1. Když se ale chtěl postavit do čela pražské kandidátky SPOZ, najednou ho média začala bránit, diví se předseda zemanovců Zdeněk Štengl.

Předseda SPOZ: Včerejší nepřítel Šlouf je pro novináře hrdina. Děláme očistu jako exprimátor Svoboda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPOZ Zdeněk Štengl

„Když dva dělají totéž, není to zřejmě totéž. Kdyby ODS ‚demokraticky‘ postavila do čela kandidátek v Praze Ivo Rittiga, v Plzni pana Jurečku a v jižních Čechách Pavla Dlouhého - knížete z Hluboké, média by jednohlasně  a oprávněně takovou stranu ‚kmotrů‘ odsoudila slovy nevybíravými. A pokud pan Svoboda, předseda ODS v Praze, ruší celá oblastní sdružení, aby zabránil kmotrům a jejich lidem proniknout na kandidátky, je vychvalován skoro jako ‚blanický rytíř‘,“ píše předseda SPOZ Zdeněk Štengl.

Média však podle něj nahlížejí na jeho stranu zcela jinak. „Pokud je ovšem do čela pražské kandidátky SPOZ postaven včerejší nepřítel médií číslo 1 - Miroslav Šlouf a na některé další kandidátky jím řízení lidé, prohlašují to náhle média za vzorový demokratický postup. Samozřejmě opět jednohlasně,“ dodává.

Když se předsednictvo zemanovců rozhodlo nepustit takové lidi na své kandidátky, bylo to prý označeno za autoritativní řízení strany, ačkoliv vše bylo v souladu se stanovami. „Ukřivděný pan Šlouf a jeho lidé mají náhle v médiích prostoru, kolik je libo,“ diví se Štengl.

„Novináři by se už konečně měli rozhodnout, zda podezírat prezidenta a  SPOZ z tajných piklů s Miroslavem Šloufem, nebo ronit ‚krokodýlí slzy‘, když jsou z kandidátek vyškrtnuti on i jeho lidé,“ dodává.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…