Předseda europarlamentu varoval Řeky, aby se moc nesbližovali s Ruskem

04.04.2015 13:07

Řecko by mohlo znovu přijít o důvěru EU, varoval předseda Evropského parlamentu Martin Schulz řeckého premiéra Alexise Tsiprase v souvislosti s jeho nadcházející cestou do Moskvy. Informoval o tom zpravodajský server Hannoversche Allgemeine.

Předseda europarlamentu varoval Řeky, aby se moc nesbližovali s Ruskem
Foto: Redakce
Popisek: Řecká vlajka

Atény podle Schulze svými reformními návrhy a návštěvou v Berlíně začaly opět získávat důvěru a spolehlivost. „Řecká vláda by se proto měla vyhnout všemu, co by obojí mohlo opět ohrozit a čím by podvedla své evropské partnery,“ zdůraznil předseda EP.

Tsipras má v ruské metropoli jednat ve středu 8. dubna. Moc by si přál, aby Moskva zrušila odvetné embargo namířené proti zemím Evropské unie na zemědělské produkty alespoň v případě Řecka, pro které jsou tyto komodity hlavním vývozním artiklem. Řecko by rovněž chtělo, aby mu Moskva dala slevu z ceny plynu dováženého z Ruska. Reakce Kremlu je ale zatím zdrženlivá.

Kriticky se na možnost Tsiprasova „hraní ruskou kartou“ dívá mimo jiné i předseda německé sociální demokracie Sigmar Gabriel. „Při nejlepší vůli si neumím představit, že by si někdo v Aténách skutečně mohl vážně myslet, že se obrátí zády k Evropě a vrhne se do náručí Moskvy,“ řekl dnes listu Rheinische Post.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…