Předseda pražské ODS se stal novým starostou Prahy 9

31.03.2021 11:05

V čele Prahy 9 proběhlo střídání. Starosta Jan Jarolím, který městskou část vedl od roku 2006 ve své funkci skončil na vlastní žádost a přesunul se na post místostarosty. Jeho místo od prvního dubna zaujme dosavadní první místostarosta Tomáš Portlík. „Po více než čtvrtstoletí v politice a patnácti letech nepřetržitě ve funkci starosty se politický matador Jan Jarolím rozhodl tuto funkci opustit. Za jeho působení se na devítce podstatně zvedla kvalita života a zároveň rostla také obliba jeho domovské ODS, která v městské části vyhrála poslední volby s téměř 37 procenty,“ stojí v tiskové zprávě z Prahy 9.

Předseda pražské ODS se stal novým starostou Prahy 9
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Portlík

Anketa

Přivolali byste policii na shlukující se a popíjející spoluobčany?

30%
70%
hlasovalo: 12901 lidí
„Už před několika lety jsem si stanovil při správě naší devítky několik cílů, které se mi podařilo naplnit. Funkci starosty jsem přebíral ve svých šedesáti letech, obklopen mladými spolupracovníky, a už tehdy jsem říkal, že ji předám, až přijde správná doba. Dle mého soudu právě teď nastala. Odpovědnost za ní rád přenechám svému mladšímu nástupci Tomáši Portlíkovi. Na vysočanské radnici působí od roku 2006, mým zástupcem je třetí volební období, takže povinnosti spojené se zajištěním chodu městské části zná důvěrně. Navíc odvádí pro městsku část skvělou práci. Ukazujete to i v této těžké době. Díky němu jsme měli první testovací a očkovací místo v Praze,” uvedl dnes již bývalý starosta Jan Jarolím.
 
„Můj skvělý a dlouholetý kolega, patriot Devítky Honza Jarolím se rozhodl odejít z funkce starosty. Tento velký závazek dnes přešel na mne. Děkuji za důvěru a Honzovi za skvělou práci a za to, že to s námi ještě potáhne dál. Čekají nás velké výzvy,“ informoval Tomáš Portlík na sociální síti.
 
Jan Jarolím je dle svých vlastních slov v politice zastáncem “havlovského konsenzu”, tedy filozofie kompromisu uplatňovaného při řízení městské části i vztazích s velkou Prahou a jinými politickými představiteli.
 
Tomáš Portlík, který s Janem Jarolímem dlouhodobě spolupracoval, bude ve své nové funkci stále pokračovat ve společné práci, která se týká zlepšování každodenního života obyvatel městské části. 
 
 
„Vzhledem ke koronavirové krizi musíme nyní především zajistit bezpečný návrat dětí do škol a pomoci občanům se vypořádat s následky pandemie. Máme nastavenou dlouhodobou koncepci rozvoje, čeká nás stavba Základní a mateřské školy U Elektry nebo rekonstrukce hostince U Brabců,” uvedl nový starosta Tomáš Portlík.
 
 

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…