Předseda sněmovny Hamáček. Babiš je nervózní. Musí se omluvit!

02.02.2017 16:34

Předseda Poslanecké sněmovny ČR Jan Hamáček si vyslechl tiskovou konferenci Andreje Babiše ze čtvrtečního odpoledne a neudržel se. Připomněl šéfovi hnutí ANO, že vyšetřovací komisi k reorganizaci policie ustavila demokraticky zvolená sněmovna. V komisi seděl i zákonodárce hnutí ANO Bohuslav Chalupa a také on hlasoval pro závěrečnou zprávu, kterou Andrej Babiš tak hlasitě kritizoval. Hamáček chápe, že je teď šéf hnutí ANO nervózní...

Předseda sněmovny Hamáček. Babiš je nervózní. Musí se omluvit!
Foto: Archiv JH
Popisek: Jan Hamáček (ČSSD), předseda Poslanecké sněmovny

Andrej Babiš se ve čtvrtek odpoledne postavil k řečnickému pultíku a spustil kanonádu. Totálně strhal závěrečnou zprávu poslanecké komise k reorganizaci policie. Tato zpráva je prý dílem českého mafiánského Palerma, proti kterému Babiš bojuje a nepřestane bojovat. Mezi jiným vyzval premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD), aby veřejnosti prozradil, kolik si vydělal u advokáta Radka Pokorného. Kromě toho Babiš zaútočil na Davida Ratha, Miroslava Kalouska a další politiky.

Jan Hamáček to přičítá nervozitě ministra financí.

Celý text naleznete zde.

„Rozumím tomu, že je Andrej Babiš ze závěrů komise nervózní. To je ale důsledek jeho vlastní očerňující a na nepravdách postavené kampaně, kterou okolo reorganizace policie před krajskými volbami sám rozpoutal s cílem poškodit politické soupeře. V žádném případě ho to ale neopravňuje k tomu, aby nyní zpochybňoval závěry objektivního vyšetřování komise, ve které usedli zástupci všech parlamentních stran včetně i zástupce hnutí ANO. Dnešní reakce Andreje Babiše je o to více nepochopitelná, že komise schválila závěry svého vyšetřování jednohlasně, pro závěrečnou zprávu tedy zvedl ruku i poslanec za hnutí ANO Bohuslav Chalupa. Vyzývám proto ministra Babiše, aby mírnil své budoucí výroky v této věci a za ty dnešní se omluvil jak vyšetřovací komisi, tak veřejnosti,“ vzkázal Hamáček vicepremiérovi.

Andrej Babiš podle Hamáčka svým počínáním znevažuje demokracii jako takovou, což je velmi nebezpečné. Komisi jmenovala Poslanecká sněmovna. Poslaneckou sněmovnu si zvolili občané této země. Vyšetřovací komise přitom disponovala pravomocemi policejního orgánu a podle Hamáčka je absolutně nepřijatelné, aby někdo její práci označoval za „šaškárnu“, jak to učinil Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…