Předseda všech českých studentů: Studenti mají odpor k Zemanovi. Nesnáší ho téměř každý, s kým jsem mluvil

31.01.2017 19:04

V úterní Kauze dne Rádia Impuls přivítala moderátorka Zuzana Bubílková předsedu Studentské rady Vysokých škol Michala Zimu. Host hned na úvod upozornil, že bývalé politiky – pedagogy je třeba brát trochu s rezervou. Jasně se vyjádřil také na adresu prezidenta Miloše Zemana.

Předseda všech českých studentů: Studenti mají odpor k Zemanovi. Nesnáší ho téměř každý, s kým jsem mluvil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Zima zdůraznil, že potřebujeme kvalitní magistry, docenty a profesory. Takové můžeme najít i mezi bývalými politiky, kteří dnes učí. „Takový člověk může studentům předat neocenitelnou zkušenost, ale samozřejmě že je občas třeba přistupovat k nim s nadhledem, protože ta veřejná funkce na vás zanechá stopu,“ upozornil student.

Předseda studentské rady si také posteskl nad tím, jak často se mění ministři školství. Resortu to prý neprospívá. Nelíbí se mu ani to, že se politici příliš nemají k tomu, aby v pojmenování státního svátku 17. listopadu zdůraznili roli studentů.

Nakonec padlo pár slov i na adresu prezidenta Miloše Zemana. Ačkoli si Zima netroufá mluvit za úplně všechny studenty, u těch, se kterými mluvil, je prý odpor k Miloši Zemanovi stoprocentní. „S těmi, se kterými jsem se já setkal, tak tohleto je prakticky stoprocentní,“ přiznal.

Hlavu státu zkritizoval např. za to, že odmítá jmenovat profesory a nezve některé profesory na oslavy státního svátku. Zdá se mu to malicherné a zbytečné. „Nevolil jsem ho předtím, takže v tomhle názoru zůstanu konzistentní,“ prozradil student. Prozatím však neví, koho by podpořil v kandidatuře na Hrad.

„Na prezidentský úřad kandiduje např. vysokoškolský pedagog Marek Hilšer, ale to ještě neznamená, že ho bude studentská komora podporovat. My jsme striktně apolitičtí,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…