Předsedkyně Suverenity o Klausově kampani: Když bude chtít, rozpoutám Bobofičák

26.08.2013 16:32

Jana Bobošíková se chystá na další schůzku s Václavem Klausem. Po ní bude jasno, zda a v jakém uskupení se Václav Klaus vrací do politiky. Šéfka Suverenity v rozhovoru pro Lidovky.cz řekla, že by pro kandidaturu společně mohli probudit některou spící stranu.

Předsedkyně Suverenity o Klausově kampani: Když bude chtít, rozpoutám Bobofičák
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková

Podle Jany Bobošíkové záleží na rozhodnutí Václava Klause, zda půjde jako lídryně v čele Suverenity do voleb, nebo nikoli.  „Je to otevřená otázka. Pokud se Václav Klaus rozhodne pro návrat do politiky – a on sám naznačuje, že o tom vážně uvažuje –, tak si dovedu představit, že Suverenita pod mým vedením kandidovat nebude. Většina našich lidí to pak podpoří a bude kandidovat právě s tímto novým subjektem Václava Klause. I toto si umím představit,“ uvedla Bobošíková.

Jana Bobošíková prý nepředpokládá, že by Klaus, pokud se rozhodne jít do voleb, kandidoval v rámci Suverenity. „ Myslím, že naše strana bude sice velmi podstatnou, ale přeci jen částí případné kandidatury,“ řekla Lidovkám.cz.

Poslední termín 17. září

Kandidátky do předčasných voleb mají být podané do 17. září. Znamená to, že na rozhodování a sestavování kandidátek není příliš času. „Moje dospělé dcery mají na mou činnost termín bobofičák. A s použitím bobofičáku je to opravdu zvládnutelné. Samozřejmě zákony známe a budeme se pohybovat v rámci zákonných lhůt,“ podotkla Bobošíková.

Podle šéfky Suverenity připadá v úvahu případná možnost změny stanov Suverenity tak, aby se proměnil název a mohlo by se tak vtáhnout do spolupráce více proudů. „Je otázkou, jestli ta strana bude úplně nová. A nebo, zda to bude strana, která je v tuto chvíli třeba spící a nevykazuje velkou a viditelnou politickou činnost,“ myslí si Bobošíková.  Serveru lidovky.cz Bobošíková řekla, že se s Václavem Klausem sejde v řádu dnů.


 

reklama

autor: dkr

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…