Předsednictvo ČSSD by dnes mohlo vybrat volebního manažera. Hlavním favoritem je údajně Prouza

13.01.2017 6:20

Předsednictvo ČSSD by dnes odpoledne mohlo vybrat volebního manažera pro podzimní volby do Poslanecké sněmovny. Nejčastěji se v souvislosti s funkcí spekuluje o státním tajemníkovi pro evropské záležitosti Tomáši Prouzovi. Předsednictvo se bude zabývat i přípravou na březnový sjezd strany.

Předsednictvo ČSSD by dnes mohlo vybrat volebního manažera. Hlavním favoritem je údajně Prouza
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo ČSSD

Sociální demokracie v polovině prosince vyvrátila zprávy, že Prouzu už do funkce vybral ústřední výkonný výbor. Rozhodnutí totiž přísluší předsednictvu, které se dnes schází naposledy před březnovým sjezdem strany.

Právě příprava na sjezd, který bude v Brně vybírat i vedení, by měla být dalším z klíčových bodů dnešního jednání. „Z aktuálních politických témat budeme hovořit o způsobu využití přebytku státního rozpočtu, kterého dosáhla vláda. A také budeme diskutovat plán zvýšení přídavků pro pracující rodiny s dětmi," sdělil ČTK mluvčí ČSSD Michal Kačírek.

Před čtyřmi lety zastával funkci manažera ČSSD ve volbách do Sněmovny současný ministr vnitra a místopředseda strany Milan Chovanec. V loňských krajských a senátních volbách, které skončily pro ČSSD neúspěchem, se funkce ujal europoslanec Miroslav Poche.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…