Předsedou STAN se po dvou letech opět stal Petr Gazdík

16.04.2016 12:38

Předsedou hnutí Starostové a nezávislí (STAN) se podle očekávání stal po dvou letech znovu Petr Gazdík. Místopředseda Poslanecké sněmovny a dosavadní první místopředseda hnutí neměl protikandidáta. Získal 133 hlasů ze 144 možných. Šéfem hnutí byl zvolen na rok do řádné volby celého vedení.

Předsedou STAN se po dvou letech opět stal Petr Gazdík
Foto: Daniela Černá
Popisek: Místopředseda Poslanecké sněmovny a také zastupitel Zlínského kraje Petr Gazdík pokládal otázku prezidentovi

Staronový předseda stál v čele hnutí od roku 2009 a úspěšně jej dovedl do Parlamentu v rámci spolupráce s TOP 09. Před dvěma lety se nechal vystřídat libereckým hejtmanem Martinem Půtou. Půta se však předloni výkonu funkce vzdal, a to kvůli obvinění z přijetí úplatku v souvislosti s rekonstrukcí kostela sv. Máří Magdaleny v Liberci. Od té doby Gazdík STAN řídil.

Starostové se za svého bývalého předsedu Půtu, který obvinění odmítá, v tomto sporu postavili. I Gazdík věří, že se politik, stíhaný podle něj nespravedlivě, do funkce vrátí.

Gazdíkovým úkolem nyní bude provést hnutí úspěšně zejména podzimními krajskými volbami, které podle něj budou zároveň volbami o budoucnosti státu. Česko podle Gazdíka trápí „tichá krize“ a neklid hlavně v souvislosti s uprchlickou krizí. Zemi chybí strategická vize, jak toto překonat –  a Starostové by měli být schopni takovou vizi nabídnout, uvedl Gazdík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…