Předsedou jihomoravské ČSSD se stal Zdeněk Dufek

30.11.2013 14:44

Předsedou jihomoravské sociální demokracie se stal Zdeněk Dufek, dosavadní šéf okresní organizace ČSSD Brno - venkov. Na krajské konferenci ho dnes zvolili členové ČSSD z jihu Moravy. ČTK to potvrdil dosavadní předseda Václav Božek, který svůj post neobhájil. Kandidáti byli dva, Božek dostal 74 hlasů, Dufek 94.

Předsedou jihomoravské ČSSD se stal Zdeněk Dufek
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Dufek v minulosti působil jako předseda finančního výboru zastupitelstva Jihomoravského kraje, byl i předsedou dozorčí rady společnosti pro centralizované zadávání CEJIZA na jižní Moravě. "Zdeněk Dufek je zkušeným komunálním a regionálním politikem, znám jej z práce ve vedení Jihomoravského kraje a věřím, že přinese novou energii ČSSD na jihu Moravy v těžkém období před evropskými a komunálními volbami," uvedl pro ČTK jihomoravský hejtman Michal Hašek. Dufkovo vyjádření ČTK zjišťuje.

Podporoval ho Hašek i Tejc

Podle dostupných informací měl Dufek podporu právě hejtmana Michala Haška a také Jeronýma Tejce. Václav Božek chce podle svého vyjádření pokračovat v práci pro ČSSD jako dosud. "Dál chci pracovat na prosazování a naplňování priorit ČSSD jako doposud," potvrdil po volbě.

Pětatřicetiletý Dufek vystudoval právo, doktorský titul má ze stavební fakulty Vysokého učení technického. Do ČSSD vstoupil v roce 1997. Působil také jako místostarosta městské části Brno - Útěchov. Předsedou okresní organizace Brno - venkov je od roku 2008.

Na dnešní konferenci hejtman Hašek také předložil návrh, podle kterého jihomoravská ČSSD žádá zástupce sociální demokracie ve vládě o podporu přípravy a realizace dosud chybějících významných dopravních staveb v kraji. Jde například o dokončení dálničního spojení do Rakouska rychlostní silnicí R52, silniční napojení na Svitavy a Hradec Králové silnicí R43 či rozšíření komunikace na Znojmo a do Břeclavi. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…