Předsedou sněmovny může být zástupce TOP 09, připustil Kuba

21.06.2013 15:52

Po jednání s prezidentem Milošem Zemanem následoval krátký brífink, na němž dočasný šéf ODS Martin Kuba uvedl, že novým šéfem Poslanecké sněmovny může být i zástupce TOP 09.

Předsedou sněmovny může být zástupce TOP 09, připustil Kuba
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kuba

ODS dnes prezidentovi oficiálně představila svou kandidátku na premiérku, kterou je šéfka sněmovny Miroslava Němcová. Ještě dnes se Miloš Zeman sejde se zástupci TOP 09. Svůj návrh řešení vládní krize chce Zeman oznámit až poté, co se o víkendu sejde se všemi zástupci sněmovních stran.

Zástupci TOP 09 dnes oznámili, že chtějí od ODS nejpozději v neděli slyšet návrhy na jméno nového šéfa Poslanecké sněmovny po Němcové. Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg řekl, že v opačném případě by bylo očividné, že koaliční spolupráce nebude možná.

"Jestli toto má být tlak, kterým nám sdělují, že chtějí křeslo předsedy Parlamentu, tak ať to vysloví. Já mám pocit, že o tom můžeme jednat. Já to zatím nevidím jako nepřekonatelnou věc," reagoval na výzvu TOP 09 Martin Kuba.

Koalice hledá, zda může dál vládnout poté, co premiér Petr Nečas v pondělí rezignoval v důsledku skandálu s korupcí a zneužitím tajné služby. Ve vazbě je jeho blízká spolupracovnice Jana Nagyová, několik bývalých poslanců ODS a další lidé. Opozice žádá předčasné volby. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…