Předsedou středočeských sociálních demokratů je podle očekávání Hamáček

17.12.2016 13:05

Předsedou středočeské ČSSD se podle informací ČTK stal Jan Hamáček. Zvolili jej dnes dopoledne sociální demokraté na své krajské konferenci v Praze. Předseda Poslanecké sněmovny byl jediným kandidátem. Kromě Hamáčka, který měl osm nominací, měl na předsedu kandidovat se dvěma nominacemi i poslanec Richard Dolejš, ten se ale podle kuloárních informací rozhodl o funkci neucházet. Konference se od rána odehrává za zavřenými dveřmi. Po poledni by měl dorazit i předseda strany a premiér Bohuslav Sobotka.

Předsedou středočeských sociálních demokratů je podle očekávání Hamáček
Foto: Archiv JH
Popisek: Jan Hamáček (ČSSD), předseda Poslanecké sněmovny

Hamáček nahradí dosavadního předsedu a bývalého středočeského hejtmana Miloše Peteru, který se už o funkci neucházel. Vyvodil zodpovědnost za výsledek krajských voleb, v nichž ČSSD skončila až třetí za ANO a STAN. Místo ČSSD a KSČM nyní ve Středočeském kraji vládne koalice ANO, STAN, ODS a tří nezařazených zastupitelů zvolených za TOP 09. Sociální demokraté jsou s komunisty v opozici.

Osmatřicetiletý Hamáček je z Mladé Boleslavi. Členem ČSSD je od roku 2001, v listopadu 2013 byl zvolen předsedou Poslanecké sněmovny. Stal se tak nejmladším šéfem dolní parlamentní komory v historii ČR.


 

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…