Šéf ODS Fiala se naštval na vlastní spolustraníky

04.12.2014 13:50

Vedení ODS kritizuje své spolustraníky z Prahy 10, kteří společně s komunisty podpořili minulý týden zvolení Radmily Kleslové (ANO) starostkou tamní radnice. Podle předsedy ODS Petra Fialy tato záležitost nemůže zůstat bez reakce. Zastupitel Prahy 10 Oldřich Choděra kritiku odmítá. Problémem se bude v neděli večer zabývat regionální rada pražské ODS.

Šéf ODS Fiala se naštval na vlastní spolustraníky
Foto: archiv / tan
Popisek: Šéfka ANO v Praze Radmila Kleslová

"Nezůstane to bez reakce," řekl novinářům Fiala s tím, že čeká na stanovisko pražské organizace. Její vedení se v neděli večer sejde. "Jedno nám to není. Problém Prahy 10 je hlubší než podpora paní Kleslové," dodal bez bližších podrobností Fiala.

Benda označil postup svých spolustraníků za výsměch

Pražský poslanec Marek Benda označil postup svých spolustraníků z Prahy 10 za výsměch. "Určitě se něco udělat musí. Nejenže výsledek tam byl mimořádně špatný, ale i pak ten následný postup, kde fakt mám pocit, že si z nás dělají úplné blázny," řekl ČTK Benda.

ODS v komunálních volbách v Praze 10 před čtyřmi lety těsně vyhrála se ziskem 25 procent hlasů, nyní skončila s osmi procenty pátá a ve čtyřicetičlenném zastupitelstvu má tři hlasy. V radě městské části nyní usedli zástupci ANO, ČSSD, Strana zelených a Nezávislých pro Prahu 10, se kterými má ODS dohodu o spolupráci. Občanští demokraté zvolení koalice společně s komunisty podpořili.

Prý šlo o nejlepší řešení ze všech špatných

Občanští demokraté z Prahy 10 ale kritiku vedení odmítají. "Tohle bylo hledání nejlepšího řešení ze všech špatných. Držíme tu ODS nad vodou po tom, co ji poškodilo bývalé vedení. Děláme, co můžeme, abychom zachránili to, co jde," řekl ČTK zastupitel Oldřich Choděra. Podle něj postup zastupitelů schválilo vedení ODS v Praze 10. Doplnil, že ODS usilovala o koalici s TOP 09, ta to ale odmítla.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…