Představte si to: Opět drastický nárůst uprchlíků v Německu. Padla vysoká hlava

17.09.2015 13:11

Počet uprchlíků, kteří přišli do Německa poté, co zavedlo hraniční kontroly, ostře vzrostl. Za včerejší den napočítala německá policie 9100 lidí, kteří překročili hranice. To je o 3000 více než den předtím. Státní policie se vyjádřila, že valná většina uprchlíků přijela z Rakouska.

Představte si to: Opět drastický nárůst uprchlíků v Německu. Padla vysoká hlava
Foto: Peter Števkov
Popisek: Pochod imigrantů

Poté, co Německo zavedlo hraniční kontroly, počet příchozích uprchlíků ostře vzrostl. Většina z nich přišla po svých, zhruba 2000 z nich však přijelo vlakem. Německo se následně rozhodlo rozšířit hraniční kontroly i na hranice s Českou republikou za účelem zastavení pašeráků lidí a pro lepší zvládání přílivu uprchlíků.

Německá policie včera začala hlídat i dálnici A17, která spojuje Českou republiku a Sasko. Podle policejního mluvčího již chytili čtyři převaděče.

Přes noc se mezitím z Vídně dopravilo vlakem 200 až 300 lidí do Salcburku, odkud se někteří z nich vydali pěšky na pár kilometrů vzdálenou německou hranici. Mluvčí německé policie oznámil, že plánují posadit uprchlíky do vlaků a rozvézt je do různých koutů Německa.

Mezitím rezignoval šéf německého úřadu pro uprchlíky Manfred Schmidt. Ten se stal terčem kritiky za způsob, kterým řešil rekordní příliv běženců. Údajně odstoupil z osobních důvodů.

Celý text zde

Odstoupení šéfa úřadu pro uprchlíky pravděpodobně vyvolá ještě vyšší tlak na německého ministra vnitra Thomase de Maiziéra, jehož kancelář nestíhá. Rozhodnutí úřadu pro uprchlíky, jímž umožnilo Německo vstup všem Syřanům bez ohledu na to, která země EU byla tou první , kam přišli, podle všeho vyvolalo v posledních týdnech ohromný příliv běženců.

Chorvatsko se mezitím stalo další tranzitní zemí, skrz kterou běženci prochází do západní Evropy. Chorvatská média hovoří o tisících migrantů a žadatelů o azyl, kteří vstoupili do země poté, co Maďarsko uzavřelo hranice se Srbskem.

Chorvatská ministryně zahraničí Vesna Pusićová se vyjádřila, že země je připravená na migranty. Je však podle ní možné, že pokud dojde k razantnímu vzrůstu jejich počtu, nebude to Chorvatsko zvládat. „Jsme připraveni poskytnout azyl několika tisícům lidí; to dokážeme. Nejsme však připraveni, pokud jich přijdou desetitisíce,“ řekla Pusićová pro chorvatskou televizi a dodala „Na to kapacity nemáme.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…