Předvoj konvoje USA už je zpátky ve Vyškově a zbytek...

11.09.2015 16:50

Předvoj amerického vojenského konvoje se dnes odpoledne vrátil z Maďarska do Vyškova. V předchozích dnech projel Českem a Slovenskem do Maďarska, když mapoval cestu pro hlavní část konvoje, která v neděli a pondělí pojede přes Česko na cvičení NATO v Maďarsku. ČTK to řekla mluvčí vyškovské Vojenské akademie Monika Nováková. Předvoj tvoří 20 vojáků v deseti vozech, v hlavní části bude 550 vojáků ve 150 vozech.

Předvoj konvoje USA už je zpátky ve Vyškově a zbytek...
Foto: David Daniel
Popisek: Podél dálnice D1 se shromáždili lidé s americkými vlajkami a transparenty

Předvoj je nyní v kasárnách ve Vyškově, odkud v sobotu ráno vyrazí zpět na americkou základnu v Bavorsku. "Členové předvoje již dotankovali do svých vozidel pohonné látky v našem autoparku. Vojáky čeká večeře a odpočinek," uvedla Nováková. Předvoj se dá do pohybu v sobotu ve 04:00. Jeho úkolem bylo podrobně zmapovat cestu pro konvoj, po dosažení cíle část členů předvoje zůstala v Maďarsku.

Hlavní konvoj projede Českou republikou až v neděli a pondělí. Hranici v Rozvadově má první ze šesti proudů konvoje překročit v neděli v 09:00 a plánovaný časový odstup mezi jednotlivými proudy vojenských vozidel je vždy hodina. Do Vyškova, který je hlavním cílem přesunu prvního dne, by poslední proud vojenských vozidel měl podle předběžného plánu přijet v neděli ve 22:00.

Při přesunu poskytne česká armáda americkým silám logistickou podporu ve formě dotankování vozidel, zajištění parkování, přenocování a stravování. Z Vyškova vyrazí američtí vojáci ve směru na hraniční přechod Lanžhot se Slovenskem v pondělí v 18:00 znovu v šesti proudech s časovými odstupy 45 minut.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…