Předvolební debata v Rusku: Putin válčí proti bratrskému lidu. Může to být blázen

23.08.2016 19:55

Za pár týdnů se v Rusku uskuteční parlamentní volby. A předvolební kampaň nabírá obrátky. Média se dokonce shodují, že v Ruské federaci došlo ke skandálu. Jeden z kandidátů totiž naznačil, že ruský prezident Vladimir Putin může být blázen, kterého je třeba zbavit moci. Zprávu přinesla ČTK.

Předvolební debata v Rusku: Putin válčí proti bratrskému lidu. Může to být blázen
Foto: kremlin.ru, tan
Popisek: Vladimir Vladimirovič Putin, prezident Ruské federace

„Situace je taková jako vždycky, čili vinu nesou bojaři, ale ne car. Jestli ale car netuší, co se v zemi děje, pak je třeba takového cara zavřít do blázince,“ prohlásil v pondělí večer v prvním kole televizních debat Vjačeslav Malcev coby kandidát Strany lidové svobody, známé pod zkratkou Parnas.

Následně dal najevo, co si myslí o fungování Ruské federace. Tématem debaty politických kandidátů měla být ekonomická situace v zemi, ale Malcev konstatoval, že hospodářství země a Putin jedno jsou. Putina navíc obvinil, že zatáhl ruský lid do války proti bratrskému lidu Ukrajiny a zapojil se do války v Sýrii. Za své válečné počínání by prý měl být Putin sesazen.

Z úst ruského politika jsou to velmi drsná slova v situaci, kdy se Putin těší velké důvěře Rusů. A to je vlastně možná důvod, proč Malcev dostal prostor v televizní debatě. „Experti soudí, že Kreml si tím, že pustil Malceva na obrazovku, přeje předvést nízkou voličskou podporu nepřátel režimu: hleďte, pustili jsme je k volbám i do televize, ale dostali 1,5 procenta,“ napsal internetový list Gazeta.ru.

Malcev je považován za levicového radikála nacionalistického ražení s antisemitskými sklony, ale svými replikami dokáže přilákat pozornost, což je na politické scéně přednost. K vítězství ve volbách mu však s vysokou pravděpodobností mu však stačit nebude. Ve volbách, které se uskuteční 18. září, analytici předpokládají pohodlné vítězství strany Jednotné Rusko, která voliče láká především na různé citáty Vladimira Putina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…