Předvolební poutače ve Vsetíně musí lidovci stáhnout. Chybělo povolení

29.09.2014 14:54

Lidovci musejí stáhnout své předvolební poutače ve Vsetíně. K odstranění je vyzval stavební úřad, poutače byly umístěny bez územního rozhodnutí nebo územního souhlasu, jak vyžaduje stavební zákon. Velikost těchto poutačů vyžaduje povolení stavebního úřadu a nikoliv pouze zábor veřejné zeleně, stavební úřad proto vyzval KDU-ČSL k jejich odstranění, řekla dnes ČTK mluvčí radnice Jana Čadová.

Předvolební poutače ve Vsetíně musí lidovci stáhnout. Chybělo povolení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Před několika dny instalovalo podle ní obdobné poutače i hnutí ANO, i v tomto případě bude postup stavebního úřadu stejný. Vyjádření ANO i lidovců ČTK zjišťuje.

Volební poutače jsou považovány za reklamní a informační zařízení. Rozhodnutí o umístění stavby ani územní souhlas nevyžadují zařízení o celkové ploše do 0,6 metru čtverečních. Poutače lidovců však byly větší, uvedla Čadová, podle které šlo asi o více než 30 poutačů. „Jde o ten typ, co se upevňuje do země, nebo takzvaná áčka," podotkla Čadová.

Velikost poutačů přezkoumá úřad i v případě Babišova hnutí

Na umístění poutačů lidovců bez stavebního povolení poukázali v minulém týdnu obyvatelé města. Stejně bude nyní velikost poutačů přezkoumávat stavební úřad i u hnutí ANO. U jiných kandidujících stran zatím problémy zjištěny nebyly.

„V rámci osvěty bych chtěl občanům vysvětlit, že umístění volebních poutačů je věcí přenesené působnosti podle stavebního zákona a pravomoc je dána stavebnímu úřadu, který v rámci jejího výkonu z úřední povinnosti šetří veškeré podané podněty," uvedl tajemník městského úřadu Radomír Zimek.

Lidrem lidovců je senátor Jiří Čunek

Lídrem lidovců, kteří skončili v posledních komunálních volbách před čtyřmi lety těsně druzí, je senátor a bývalý starosta Jiří Čunek. O hlasy voličů v říjnových komunálních volbách se ve Vsetíně utká deset politických stran a hnutí. Svůj post bude obhajovat starostka Iveta Táborská z ODS. Občanští demokraté volby ve městě v roce 2010 vyhráli, v jednadvacetičlenném zastupitelstvu získali pět křesel a funkci starostky.

ČSSD nyní postavila do čela kandidátky ředitele gymnázia Dalibora Sedláčka, hnutí ANO předsedu sdružení obcí mikroregionu Vsetínsko Jaromíra Kudlíka, který byl do současného zastupitelstva zvolen za SNK ED. Za TOP 09 je lídrem stejně jako v minulých volbách Stanislav Pavelec, který je místostarostou. Komunisty povede zastupitel Zdeněk Vejpustek. Starostové a nezávislí pro Vsetín (STAN) vyslali do voleb ředitele agentury pro ekonomický rozvoj Tomáše Pifku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…