Předvolební tahák ČSSD: Stát zaplatí výživné a pak si došlápne na neplatiče

23.09.2013 17:49

Sociální demokraté přišli s nápadem, který navrhovali již dříve. Týká se výživného a těch lidí, kterým bývalý partner neplatí alimenty na dítě. Po volbách hodlá ČSSD prosazovat, aby toto výživné zaplatil stát.

Předvolební tahák ČSSD: Stát zaplatí výživné a pak si došlápne na neplatiče
Foto: Petr Kupka
Popisek: Děti dostaly balónky

Zákon o zálohovém výživném je podle předsedy Bohuslava Sobotky jeden z prvních, který bude ČSSD prosazovat. "Stát by poskytl výživné formou zálohy a pak by dlužné peníze vymáhal po neplatiči," uvedl na návštěvě Ústeckého kraje.

Nejde však o nový návrh, ČSSD zákon prosazovala už dříve v Parlamentu, a to především prostřednictvím exposlankyně Anny Čurdové. Strana však nezískala dostatečnou podporu. Kdyby ale levice měla většinu v Poslanecké sněmovně po říjnových volbách, mohla by zákon protlačit.

Na návštěvě v kraji se dále hovořilo o částečném ulehčení lidem, na něž jsou uvaleny exekuce. "Mohly by být převedeny pod stát, který by to dělal místo soukromých exekutorů," prohlásil lídr ústecké kandidátky ČSSD Jaroslav Foldyna. V programu však tento bod zatím není, podle Sobotky se nad ním povede ještě diskuse.

reklama

autor: pan

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…