Preference: ANO a ČSSD téměř shodně. Úsvit odchodem Okamury trpí

21.08.2015 14:50

Agentura SANEP vydala nejnovější průzkum volebních preferencí. Pokud by volby probíhaly v srpnu, vítězně by z nich vzešlo hnutí ANO, těsně následované ČSSD. Stále je ale před námi mnoho faktorů, které mohou zamíchat konečným pořadím.

Preference: ANO a ČSSD téměř shodně. Úsvit odchodem Okamury trpí
Foto: SANEP
Popisek: SANEP, logo

Na prvním místě s celkovými 22,8% by se umístilo hnutí ANO a o pouhé tři desetiny procenta, tedy 22,5% by získala ČSSD. Oběma stranám však preference stabilně klesají. 
 
Na třetím místě by se umístila KSČM s více jak 14% a za ní TOP 09 s necelými deseti a ODS, ke které se vracejí její voliči. Na šestém místě je pak KDU-ČSL se 6,7% hlasů. Žádná další strana nedosahuje pětiprocentní hranice.
 
Nad třemi procenty jsou pouze Piráti, kteří si od posledních průzkumů poněkud pohoršili. Hnutí Úsvit přišlo s odchodem Tomia Okamury o velkou část své voličské základny a jeho preference se pohybují kolem 0,3%. 
 
Okamurova nová strana Svoboda a přímá demokracie by získala 2,1%, což je stejně jako mají Starostové a nezávislí (STAN).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …