Překvapení: Ivo Rittig je chudý

17.03.2014 11:44

Obviněný podnikatel Ivo Rittig oficiálně nevlastní žádný majetek ani v Česku, ani v Monaku. Policie chtěla majetek zajistit pro případnou náhradu škody, která je vyčíslená na desítky milionů korun. Jenže podle zjištění MF Dnes je veškerý majetek, který lobbista užívá, napsán na právníky a jejich firmy založené v Karibiku.

Překvapení: Ivo Rittig je chudý
Foto: Hans Štembera
Popisek: V souvislosti s kauzou Nagyová proběhl v Praze policejní zásah ve vile Ivo Rittiga

Anketa

Kdo by měl odstoupit z vlády?

4%
31%
34%
7%
1%
hlasovalo: 31101 lidí

Kontroverzní politický podnikatel a lobbista Ivo Rittig čelí obvinění v kauze jízdenek pro pražský dopravní podnik a protikorupční policie zjišťuje výši majetku. Podle informací deníku MF Dnes se jí ale nepodařilo dosáhnout na jeho majetek ani v Monaku, kde trvale žije. Rittig totiž oficiálně nevlastní nic ani v Česku, ani v Monaku.

„Mohu potvrdit, že jsme v rámci mezinárodní policejní a justiční spolupráce nedohledali žádný nemovitý majetek Ivo Rittiga v Monaku,“ potvrdil MF Dnes důvěryhodný zdroj z prostředí vyšetřování.

Policie chtěla majetek zajistit pro případnou náhradu škody, která je vyčíslená na desítky milionů korun. Jenže v Monaku si Rittig byt, v kterém je hlášen, pouze pronajímá, a to prý za 3000 eur měsíčně.

Všeobecně se ví, že Rittig užívá dvě honosné vily v pražské Benešovské ulici. Jednu z prvorepublikových staveb ještě před několika lety i vlastnil. Ale to je minulost. Nic z rozsáhlého areálu s nafukovací halou na tenis, garážemi i krytým bazénem mu nepatří.  Vše je napsané na jeho právníky sdružené kolem kanceláře Šlachta & Partners. Samotný Rittig má prý pouze podíly v několika firmách.

Policie se zaměří na pátrání po výnosech z trestné činnosti

Protikorupční policie nyní zjišťuje, zda právníci ve skutečnosti v Česku nedrží majetek právě Rittigovi. A zda to stejně nedělaji v případu Monaka. Podle informací MF Dnes se totiž advokáti Michal, Babáková a spol. specializují na vytváření sítě anonymních společností v daňových rájích. Oni sami ovšem podobnou možnost popírají.

Protikorupční policie však tvrdí, že zablokovala dost jiného majetku u zbylých obviněných v kauze vyvádění peněz z pražského dopravního podniku. Tyto majetky by prý měly stačit na pokrytí škod. Policie se nyní podle MF Dnes zaměří na zajištění Rittigova bohatství v takzvané fázi dvě: tedy při pátrání po výnosech z údajné trestné činnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…