Překvapení: Vysypeme je zpět. EU má prý tajný plán, jak odstrašit migranty

07.10.2015 7:31

Britskému listu The Times se podařilo získat tajné plány na nucenou deportaci stovek tisíc uprchlíků, jimž nebyl udělen azyl. Dnes je mají projednávat ministři vnitra zemí EU. Informoval o tom server Britské listy, který přináší překlad textu z britských novin.

Překvapení: Vysypeme je zpět. EU má prý tajný plán, jak odstrašit migranty
Foto: Peter Števkov
Popisek: Pochod imigrantů

Brusel bude hrozit zemím jako Niger nebo Eritrea ukončením programů pomoci, obchodních a vízových dohod, pokud odmítnou vzít nazpět své ekonomické migranty. Návrh rovněž počítá se zadržením tisíců migrantů v evropských státech, aby se nemohli před deportací ukrýt.

Celý text je ZDE

Podle listu se zamítnutí žádostí o azyl dočká více než 400 000 osob, které vstoupily do EU v první polovině letošního roku. „Zvýšená míra návratnosti by měla fungovat jako odstrašení od nezákonné migrace,“ říká se v návrhu.

Deportace by prý měla zajistit speciální jednotka evropské pohraniční agentury Frontex a země, které nebudou vynucovat deportační pravidla, mají čelit žalobám a pokutám ze strany Evropské komise.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…