Premiér Babiš se nečekaně objednal u prezidenta. Hovoří se o vyhazovu některých ministrů

01.04.2019 17:18

Premiér Andrej Babiš (ANO) se dnes odpoledne sešel s prezidentem Milošem Zemanem. Předseda vlády o schůzce řekl bez dalších podrobností novinářům po dnešním zasedání kabinetu, později o jednání informoval Hrad, uvedla ČTK.

Premiér Babiš se nečekaně objednal u prezidenta. Hovoří se o vyhazovu některých ministrů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Babiš předtím odmítl komentovat práci jednotlivých ministrů v návaznosti na dnešní zprávu deníku Mladá fronta Dnes, že ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) odejde z vlády na vlastní žádost a ministryni průmyslu a obchodu Martu Novákovou (za ANO) v dohledné době vystřídá místopředseda Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karel Havlíček.

„S prezidentem budu mluvit za pět minut. Co s ním budu probírat, vám nebudu sdělovat,“ reagoval Babiš kolem 15:25 na dotaz, zda se v nejbližších dnech plánuje sejít s hlavou státu. Na tiskové konferenci po jednání vlády předtím odmítl komentovat práci jednotlivých členů kabinetu. Hrad o schůzce informoval po 16:00. Podle Zemanova mluvčího Jiřího Ovčáčka se setkání konalo na Babišovu žádost. Obsah schůzky Ovčáček na Twitteru neupřesnil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

boj s dezinformacemi

Dobrý den, proč se podle vás šíří dezinformace? Není to náhodou proto, že vy politici špatně komunikujete? Ostatně na špatnou komunikaci této vlády poukazují mnozí. A jak přesně s nimi chcete bojovat? Budete odsuzovat všechny názory, které se neslučují s těmi vašemi? To totiž teď děláte. A ještě je...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

VIDEO  Tak Fialovi zkazili uvedení knihy o tom, jak dobře vládne

19:59 VIDEO Tak Fialovi zkazili uvedení knihy o tom, jak dobře vládne

Debata s lidmi a představení nové knihy o vládnutí v době krizí. S takovým záměrem vyrazil premiér F…